ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ»

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  Κεντρικό ζήτημα στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Πάρο στις 30-9-2013, ήταν τα προβλήματα στην υγεία με αφορμή την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Πάρο.

Και σε αυτή τη συνεδρίαση φάνηκε πολύ καθαρά η υποκρισία όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων της τοπικής διοίκησης, και όχι μόνο, απέναντι στα προβλήματα των νησιωτών.

Ενώ η καταρράκωση των δομών  της δημόσιας υγείας πανελλαδικά έχει πάρει εδώ και καιρό χαρακτήρα επιδημίας, όλοι τους συνειδητά, θέλησαν να αναδείξουν ως αιτία αυτών των προβλημάτων την νησιωτικότητα.

Ενώ η δημόσια υγεία είναι θύμα της  πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, περιφερειακή αρχή και αντιπολίτευση, αποποιούμενοι  των κομματικών τους ταυτοτήτων άρα και των ευθυνών, καλούν όλους σε μια «αχρωμάτιστη» ενότητα για την συνέχιση ουσιαστικά εφαρμογής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η περιφερειακή αρχή  πιστή στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, τα έβαλε με το κράτος-μπάχαλο που δεν του αναθέτει ολοκληρωτικά την ευθύνη του χώρου της υγείας, όταν την ίδια στιγμή διαμαρτύρεται για την όλο και μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης  που άλλωστε φάνηκε και στον νέο προϋπολογισμό, που συζητήθηκε χτες στο περιφερειακό συμβούλιο και που είναι πιστό αντίγραφο του κρατικού προϋπολογισμού δηλαδή φτώχεια για το λαό και κέρδη για το κεφάλαιο.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυψαν ότι η διάλυση των δομών στην υγεία, στην παιδεία και την πρόνοια είναι στρατηγικός στόχος ΕΕ- κυβερνήσεων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας. Αυτές άλλωστε οι στρατηγικές έχουν ψηφιστεί  πριν από 21 χρόνια στην συνθήκη του Μάαστριχτ από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.  Άρα, ας μην επικαλούνται σαν αίτια μόνο την οικονομική κρίση που βιώνουμε.

Αποτέλεσμα της διάλυσης της δημόσιας υγείας τα τελευταία χρόνια και στα νησιά μας, είναι η εμφάνιση ιδιωτικών διαγνωστικών και ιατρικών κέντρων όπως και η εμφάνιση ιδιωτών που μεταφέροντας ασθενείς με πλωτά μέσα, καρπώνονται το δημόσιο χρήμα.

Απαιτούμε ενιαίο δημόσιο φορέα υγείας με δωρεάν παροχές και καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Άμεσα να στελεχωθούν νοσοκομεία -κέντρα υγείας, με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των νησιών μας, να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από φορείς, σωματεία, λαϊκές επιτροπές και να σταθούν απέναντι σε αυτήν την πολιτική για να σταματήσει η εφαρμογή της σήμερα με τελικό στόχο την ανατροπή της αύριο.