Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ»

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ, ΜΕ ΧΡΥΣΑYΓΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ;

Σοβαρές καταγγελίες από τη "Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας"

Σοβαρές καταγγελίες από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας”

Σε σοβαρές καταγγελίες για την παρείσφρηση ναζιστών σε δημοτικά ψηφοδέλτια της Σαντορίνης, προβαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας». Με αφορμή τη νίκη εναντίον του ναζισμού, η δημοτική παράταξη, καταγγέλλει πως σε ψηφοδέλτια του νησιού, έχουν βρει καταφύγιο νοσταλγοί της εγκληματικότερης και αιμοσταγέστερης ιδεολογίας στην ανθρώπινη ιστορία που κόστισε εκατομμύρια νεκρών και βύθισε την Ελλάδα στο χάος και το θρήνο. Τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική δικαιοσύνη, έχει χαρακτηρίσει το ναζιστικό μόρφωμα «Εγκληματική συμμορία».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

«Σήμερα, 9 Μαΐου, όλοι οι λαοί της Ευρώπης τιμούν την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης και τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων που κόστισε στην ανθρωπότητα η ναζιστική θηριωδία.

Ο Ελληνικός λαός και το νησί μας, στέκεται με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη μπροστά στη θυσία των χιλιάδων συμπατριωτών μας που στάθηκαν με το κεφάλι ψηλά μπροστά στα γερμανικά αποσπάσματα ή εξοντώθηκαν από την πείνα και τα βασανιστήρια. Στον ηρωισμό τους χρωστάμε την ελευθερία μας.

Αυτή η ημέρα τιμής και μνήμης, σκιάζεται από το απαράδεκτο φαινόμενο της συμμετοχής σε δημοτικά ψηφοδέλτια για το Δήμο μας, μελών και φίλων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που επανειλημμένα και έμπρακτα έχει εκφράσει το θαυμασμό της για το Χίτλερ και τις ιδέες του.

O συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας καταγγέλλει στο θηραϊκό λαό και καταδικάζει απερίφραστα αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Η ευθύνη βαρύνει τόσο τους επικεφαλής των συνδυασμών αυτών όσο και όλους όσους γνωρίζουν αλλά σιωπούν.

Καλούμε τους υποψήφιους δημάρχους να πάρουν θέση.

Καλούμε το λαό της Σαντορίνης να εκφράσει τα αντιφασιστικά του αισθήματα και να καταδικάσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αναβίωσης του εφιαλτικού παρελθόντος του ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Οι αγώνες των λαών της Ευρώπης, ο αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στο ναζισμό δεν επιτρέπουν την άγνοια και τη λήθη.
Η Ιστορία έχει μιλήσει : Ποτέ πια πόλεμος! Ποτέ πια φασισμός.
Θήρα, 9/5/2014

Για τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας»

Μαρία Αργυρού
Υποψήφια Δήμαρχος Θήρας».