ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

LAIKISYSPEROSITHIRAS Προς την  Πανθηραϊκή Συγκέντρωση Πολιτών για την απομάκρυνση του RADAR από τη Σαντορίνη
“Αγαπητοί Συμπολίτες!Ανειλημμένες υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απαίτησης να απομακρυνθεί το RADAR από τη Σαντορίνη. Μέχρι σήμερα, πολλοί πολιτικοί, που ανέλαβαν το Υπουργείο Άμυνας και άλλες κυβερνητικές θέσεις, μαςυποσχέθηκαν την απομάκρυνση του RADAR από το βουνό μας. Ακόμα και ο Αμερικανός πρέσβυς που επισκέφτηκε τηΣαντορίνη, δεσμεύτηκε – αλήθεια με ποια ιδιότητα;;;- για τηναπομάκρυνση του. Μέχρι σήμερα, όλοι αυτοί που μας υποσχέθηκαν, δεν έκαναν καμιά κίνηση να το απομακρύνουν. Αντίθετα, σπεύδουν να το συντηρήσουν και να το αναβαθμίζουν με σύγχρονο εξοπλισμό για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρούμε ότι ποτέ δεν είχαν τέτοια πρόθεση. Απλά προσπάθησαν να κατευνάσουντην αγανάκτησή μας και να καθυστερήσουν τις αντιδράσεις μας.Κι αυτό γιατί το RADAR στον Προφήτη δεν είναι μόνο του. Ανήκει σε ένα δίκτυο παρόμοιων εγκαταστάσεων στα νησιά μας, που εξυπηρετούν συγκεκριμένα γεω- πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή του ΝΑ Αιγαίου. Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας (όπως και όλες οι προηγούμενες) εφ’όσον υπερασπίζεται αυτά τα συμφέροντα και συμμετέχει στουςανάλογους συνασπισμούς, δεν έχει καμιά πρόθεση να τοαπομακρύνει. Υπενθυμίζουμε την τελευταία «δικαιολογία» τουκ. Μεϊμαράκη ότι η τυχόν απομάκρυνση του RADAR θαπροκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στην τοπική κοινωνία τωνΧανίων !!!
Στο πλαίσιο της κοροϊδίας απέναντι στους Σαντορινιούς, ας συμπληρώσουμε την τοποθέτηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος που επιτρέπει τη λειτουργία του RADAR δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο και μέσα σε προστατευόμενη περιοχή NATURA – όπως έχει χαρακτηριστεί το βουνό του Προφήτη Ηλία- αρκεί ο θόλος να είναι βαμμένος σε … γκρι χρώμα για να μην ενοχλεί την αισθητική τους!
Αγαπητοί συμπολίτες! Το ζήτημα της λειτουργίας του RADAR ανάμεσα σε πυκνοκατοικημένους τουριστικούς οικισμούς, προστατευμένες περιβαλλοντικά περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους, ΔΕΝ είναι κοινωνικό ή περιβαλλοντικό. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει. Ούτε και σε μας αρέσει αυτή η πολιτική!. Ως Λαϊκή Συσπείρωση, αγωνιζόμαστε για μια πολιτική που θα βάζει πρώτα τον άνθρωπο, την υγεία του και τις ανάγκες του. Μια πολιτική που δεν θα υπηρετεί χωρίς αντίρρηση στρατιωτικά και πολιτικά συμφέροντα επιθετικών συνασπισμών σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη που μπορεί κάθε στιγμή να στοχοποιήσουν το νησί μας και τη χώρα μαςκαι να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες!Σας καλούμε όλους, να κάνουμε πράξη τη λαϊκή σοφία «Φωνή Λαού, Οργή Θεού», να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση του RADARαπό το νησί μας και το συνολικό επαναπροσδιορισμό της αμυντικής μας πολιτικήςσε όφελος του λαού και των χώρας μας. Ευχαριστώ πολύΜαρία Αργυρού,Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας”.