Site icon Santonews

Λ.ΒΕΛΛΩΝΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

 

Έναν εξαιρετικό, χαμηλών τόνων, αλλά με μεγάλη κοινωνική προσφορά, άνθρωπο, θρηνεί σήμερα η Σαντορίνη.  Πρόκειται για τον Λουκά Βελλώνια που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του την οικογένειά του αλλά και την μεγάλη του προσφορά στην τοπική κοινωνία .

Ο Λουκάς Βελλώνιας είχε γεννηθεί στην Αβησσυνία από γονείς Θηραίους της διασποράς οι οποίοι επέστρεψαν στη Σαντορίνη. Στο νησί έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του και αργότερα τον κέρδισε η θάλασσα. Υπήρξε καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού για πολλές δεκαετίες δημιουργώντας παράλληλα και μία θαυμάσια οικογένεια.

Όταν μετά τα φουρτουνιασμένα του χρόνια ήρθε η Κάλμα, επέστρεψε στη γενέτειρά του και με το αλμυρό – θαλασσοδαρμένο του κομπόδεμα δημιούργησε μία μικρή κομψή τουριστική επιχείρηση με πιτσαρία και ένα θαυμάσιο οικογενειακό  ξενοδοχείο το οποίο διηύθυνε μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του.

Όμως ο Λουκάς Βελλώνιας δεν ήταν από τους ανθρώπους που του αρκούσε μονάχα η ευμάρεια της οικογένειάς του. Αποδύθηκε από νωρίς σε έναν αγώνα για την ανακούφιση του πλησίον, βρέθηκε πάντα πολύ κοντά στην εκκλησία και παρά τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε, δέχτηκε πρόθυμα και ανιδιοτελώς, τη διεύθυνση του Πτωχοκομείου- Γηροκομείου Σαντορίνης.

Σύντομα, εκτός από την συνετή του διαχείριση, η έντιμη και καλοκάγαθη προσωπικότητά του προσέλκυσε δωρεές για το Ίδρυμα που κάποια στιγμή κινδύνεψε να μην έχει ούτε καν τα στοιχειώδη για τους 15 τροφίμους του. Ο Λουκάς Βελλώνιας με το καθαρό του χαμόγελο το μεγάλο του αγώνα και την πανθομολογούμενη εντιμότητά του, κατάφερε και εξασφάλισε όχι μονάχα είδη ανάγκης για το πτωχοκομείο γηροκομείο αλλά προσέλκυσε και πολλούς επισκέπτες, συλλόγους και φορείς που εκτός από την στήριξή τους έδιναν χαρά και συντροφιά στους τροφίμους.

Πρόκειται για μία δυσαναπλήρωτη απώλεια για τη Σαντορίνη. Άνθρωποι σαν τον Λουκά Βελλώνια που αφοσιώνονται στην κοινωνία και στις ανάγκες της, χωρίς ποτέ να επιδιώκουν την προσωπική προβολή ή την αναγνώριση, σπανίζουν.

Η εξόδιος Ακολουθία για αυτόν τον χρήσιμο και γεμάτο φροντίδα για τον συνάνθρωπο του άνθρωπο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου ώρα 4:30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Μεσαριάς.

Ακολουθεί ένα βίντεο με τη μοναδική Συνέντευξη που είχε δώσει κάνοντας Έκκληση για την στήριξη του Πτωχοκομείου, μαζί με τον με τον διάδοχό του στη θέση του γενικού διευθυντή.

 

Exit mobile version