ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΖΗ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ: ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΑΣ!

ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

 

ovelix_breathΔιάβασα σήμερα το πρωί ανάρτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο Facebook, όπου παρέθετε φωτογραφίες με ογκώδη απορρίμματα και μπάζα συνοδευόμενες από την καυστική επισήμανση: «Αυτά τα οικιακά απορρίμματα κατά την άποψη ειδικών επιστημόνων πρέπει να τα μαζέψει ο δήμος». Χάρηκα για τρεις λόγους:

  1. Τουλάχιστον κάποιος στο Δήμο έχει και λίγο χιούμορ και αντιδρά καυστικά.
  2. Τουλάχιστον κάποιος αντιδρά.
  3. Τουλάχιστον κάποιος επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.

Έβγαλα όμως και 3 συμπεράσματα:

 

  1. Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να καθαρίσει αυτά τα σημεία.
  2. Οι πολίτες είναι απείθαρχοι (και πολλοί όντως είναι, από απείθαρχοι έως ανάγωγοι).
  3. Αυτά τα σημεία θα μείνουν ως εικαστικά δρώμενα με τίτλο «Σαντορίνη- προορισμός σκουπιδιών όλο το χρόνο».

 

Επειδή όμως η δημοσιογραφική πένα, που και που, παρ’ ότι δεν το οφείλει, πρέπει να προτείνει και λύσεις. Δίνω τρεις πρόχειρες λοιπόν.

 

  1. Εντοπίζουμε τους παραβάτες, τους επιβάλλουμε αυστηρά πρόστιμα και τους αναγκάζουμε να τα καθαρίσουν. Ξέρω την απάντηση «Δεν έχουμε προσωπικό». Τι κι αν ωρύεται η αντιπολίτευση πως στις «ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες» δεν απαγορεύονται οι προσλήψεις.
  2. Θερμοπαρακαλούμε –ξανά- την πολιούχο εταιρεία του Δήμου (αυτήν για… που αναλαμβάνει «αδαπάνως» καθαρισμούς και που –όχι αδαπάνως- φτιάχνει Εθνικό Δρυμό στην Οία (παραπέμπω στο Διαύγεια διότι αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το «πράσινο σημείο», σε ένα νησί που το ψηλότερο δέντρο είναι ο βασιλικός στις γλάστρες και άντε και κάτι λίγες αρμύρες ή ευκάλυπτοι).
  3. Ακολουθεί την ποιητική προτροπή του Μπρεχτ, όταν μετά την εξέγερση των Ανατολικογερμανών εργατών που κατέστειλε με τη βοήθεια των σοβιετικών, το καθεστώς Ούλμπριχτ έγραφε:

«Δε θα’ ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον…;».

 

Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει, είναι ότι και ο  Οβελίξ στο επεισόδιο «Ο Αστερίξ και οι Ισπανοί», όπου μιμούμενος τον κακομαθημένο γιο ενός γενναίου Ισπανού αντιστασιακού κρατάει κι αυτός την αναπνοή του, όταν δεν του γίνεται το χατίρι. Γιατί ενόσω θα κρατάει την ανάσα του, οι πολίτες και οι επισκέπτες της Σαντορίνης, θα κρατούν τη μύτη τους.

 

Και τέλος (για να ολοκληρωθούν οι τριάδες) εξάγονται τρία συμπεράσματα:

  1. Ή θέλει και δεν μπορεί
  2. Ή μπορεί και δεν θέλει.
  3. Ή νομίζει πως ο έχων εκτελεστικές αρμοδιότητες αντιδήμαρχος, είναι απλός παρατηρητής της πραγματικότητας.

 

Και δυστυχώς, αυτά τα σκουπίδια είναι βαριά, αλλιώς θα καλούσα ξανά την Καρολίνα Ρικάκη (χρόνια σου πολλά Καρολίνα!) να κάνουμε ξανά ότι κάναμε κάμποσες φορές στο παρελθόν: να μαζευτούμε μαζί με παιδάκια και δασκάλους και καθηγητές και να καθαρίσουμε εμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *