ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ;

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

 

“Κύριε Αντιδημαρχέα της Ακαθαρσίας της Σαντορίνης.

Σήμερα ζήτησες με επιτακτικό ύφος απ’ ότι μου είπαν, την απόλυση όλων των δημοσιογράφων του νησιού, -εμού συμπεριλαμβανομένου, ασφαλώς- γιατί ασκούμε κριτική στο μεγαλειώδες έργο σας και επικαλούμενος, το ότι δεν έχουμε “δίπλωμα” το οποίο είναι επινόηση σας.

Σας πληροφορώ λοιπόν για να μην κάνετε άλλη τέτοια γκάφα (γιατί με τη σημερινή, ξεκαρδίστηκα).

  1. Έχω δίπλωμα οδήγησης. (Προφανώς δεν σας κάνει γιατί δεν είμαι καλός οδηγός και το ομολογώ, για αυτό σε 9 χρόνια έχω γράψει μόνο 54.000 χιλιόμετρα στο τωρινό αυτοκίνητό μου. Τουλάχιστον είμαι νουνεχής στην άγνοιά μου).
  2. Έχω πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επίσης ίσως δεν σας κάνει, επειδή είναι του Γεωτεχνικού Τομέα.
  3. Είμαι μέλος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου για πάνω από 15 χρόνια-που επίσης ίσως δεν σας κάνει, επειδή δεν έχει ασφαλιστικό κλάδο).
  4. Είμαι free Lance Δημοσιογράφος επί 18 χρόνια και μάλιστα εξαιτίας αυτού, όχι μόνο δεν μπορώ να πάρω Ταμείο Ανεργίας, αν απολυθώ, αλλά πληρώνω ΦΠΑ και Τέλος επιτηδεύματος, ανελλιπώς. Αυτό ίσως σας κάνει. Το Κράτος με φορολογεί ανελλιπώς για τα γραπτά μου.
  5. Σχολή Μέσων Ενημέρωσης (όχι δημοσιογραφίας) στην Ελλάδα υπάρχει από το 1993. Τότε ήμουν μεεγαλούτσικος.
  6. Ο Παλαμάς, ο Παπαδιαμάντης, ο Βιδάλης, ο Γαβριηλίδης, ο Ταγκόπουλος, ο Βάρναλης, ο Λουντέμης ….μην πω άλλα ονόματα, σίγουρα δεν τα έχετε ακουστά (ούτε σε καμιά περίπτωση το τίποτά μου, μπορεί να συγκριθεί μαζί τους), δεν είχαν τα διπλώματα που ο μυαλός σας (Sic) ανακάλυψε. Ούτε ο Μέιλερ, ο Θόμπσον, ο Τρούμαν Καπότε. Απλώς δημοσιογραφούσαν, ήτοι έγραφαν δημοσίως.
  7. Σόι στη Σαντορίνη, δεν έχω, αλλιώς θα γινόμουν μέχρι και Αντιδήμαρχος. Μπορεί και Δήμαρχος.
  8. Έχω γράψει σε μεγάλες εφημερίδες που δέχτηκαν τα γραπτά μου, χωρίς να μου ζητήσουν τα διαπιστευτήρια που εσείς (από που σας κατέβηκαν;), θέλετε. Απλώς τα αξιολογούσαν για την επάρκειά τους.
  9. Έχω συνεργαστεί με μεγάλους διεθνείς ραδιοτηλεοπτικούς Οργανισμούς (CNN, BBC, NBC Reuters κ.τ.λ) σε ad hoc περιπτώσεις, επίσης με πολλά ελληνικά κανάλια και ραδιοσταθμούς αλλά και επισήμως, σε Ευρώπη και Ασία, καλεσμένος της Ε.Ε, της Ελληνικής Κυβέρνησης και Διεθνών Φορέων, χωρίς να μου ζητήσουν τα διπλώματα που εσείς σκαρφιστήκατε και δεν υπάρχουν.
  10. Η σελίδα μου είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, με ειδικό αριθμό και δικαίωμα λήψης κρατικών διαφημίσεων που ουδέποτε επιδίωξα.

Αν λοιπόν δεν σας φτάνουν τα διαπιστευτήριά μου. Μουσταλευριά. Μάθετε πρώτα για τι μιλάτε. Μάθετε επίσης, ότι εγώ έχω καθημερινά την απόλυσή μου στην τσέπη, επειδή έτσι γουστάρω. Όσο κάνω καλά τη δουλειά μου, οι εργοδότες μου, δεν έχουν λόγο να με απολύσουν. Αλλά αν συμβεί, εγώ δεν θα πω κουβέντα. Θα είναι εργασιακό, όχι συνειδησιακό το ζήτημα. Τόπιασες;.

Να πάμε τώρα σε σένα;. Όχι, δεν θα πάμε. Μόνο τούτο: Πως νιώθεις που απαίτησες την απόλυση εργαζομένων, επειδή δεν σου άρεζαν (Sic πάλι) τα λεγόμενά τους. Έτσι μάθατε;. Έτσι να σας μάθουμε;. Έτσι να σας αντιμετωπίσουμε;

Έρρωσο.

ΥΓ. Δυστυχώς οι αντιδήμαρχοι, δεν χρειάζονται πτυχία. Για τη Σαντορίνη που βρωμοκοπάει, πτυχίο της ΝΑΣΑ χρειάζεται, για να το αντιληφθείτε;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *