ΚΥΡΙΑ ΚΙΤΣΟΥ ΤΙΜΩ ΤΟΝ ΓΚΑΝΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΩ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΥΒΡΕΙΣ

 

 

  Screenshot_1Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες της Santonews, που μεταφέρω μια συνομιλία μέσω Facebook στη σελίδα. Ο λόγος και τον εξηγώ παρακάτω, είναι πως επώνυμα, επίσημα και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, θέτω τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν.

 

Δείτε πρώτα, το επίμαχο ρεπορτάζ.http://santonews.com/vinteo-otan-i-periousia-tou-politi-afinete-sto-eleos-tou-theou-ke-tou-kerou.html 

 

Μετά τις απαντήσεις: https://www.facebook.com/sofia.kitsou.73/posts/10207103049646197?comment_id=10207105208420165&reply_comment_id=10207106145003579&notif_t=feed_comment_reply

 

KITSOU_PELEKIS

 

Και τέλος

 

Κυρία Κίτσου, τον Γκάντι τον τιμώ αφάνταστα, αλλά πολύ φοβάμαι  πως δεν θα του μοιάσω. Όταν κάποιος αποκαλεί πολίτες που διαμαρτύρονται για κάτι που αυθαίρετα έπραξε (το παραδέχεται και ο ίδιος, πως οδηγήθηκε στο αυτόφωρο) «ανόητους», όταν εμμέσως πλην σαφώς, αποκαλεί τον συντάκτη ενός ντοκουμενταρισμένου ρεπορτάζ, ως «παπαρολόγο», «troll» και «τσάμπα μάγκα», και γράφει «Σε αυτό συνηγορεί και η ασφάλεια του ίντερνετ, μιας και αν τολμούσαν αυτά να τα κάνουν δια ζώσης, θα εκτίθονταν σε κίνδυνο» (σε αυτό η νομική σας εμπειρία δεν διακρίνει κάποια έμμεση απειλή;).

Ε, λοιπόν όχι. Θα συνεχίσω να τιμώ τον Γκάντι, αλλά θα δρω με τον εκ Γορτυνίας χαρακτήρα μου και τη συνείδησή μου. Και δεν θα χαρίζω κάστανα. Γι αυτό λοιπόν, όλα τα γλυκούλικα συναινετικά  : «Το θέμα είναι ποιά η πραγματική κατάσταση. Και δυστυχώς η κατάσταση στην Σαντορίνη σε πολλά σημεία δεν είναι αυτή που αρμόζει στον λεγόμενο πρώτο παγκόσμιο προορισμό….Άρχοντες και απλοί πολίτες ας φροντίσουμε το μεγάλο μας σπίτι και ας αφήσουμε στην άκρη τους διαξιφισμούς» που γράφετε, δεν στρογγυλεύουν τις ύβρεις του Κυρίου Προέδρου. Ούτε τη λογική  «μαζί τα φάγαμε» θα ενστερνιστώ, ποτέ. Και δεν διαξιφίζομαι με κανέναν. Κάνω τη δουλειά μου και εισπράττω, απρέπεια. Όπως και οι ενεργοί πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την αυθαίρετη παρέμβαση στο Μονόλιθο.

Λοιπόν αγαπητή φίλη Σοφία. Το λέω και το ξεκαθαρίζω. Αυτός ο κύριος οφείλει απαντήσεις. Πολλές. Τον έχω ευγενικά προσκαλέσει. Δημόσια. Με ονοματεπώνυμο και υπογραφή. Απαντήσεις που πρώτα εσείς ως θεσμικός εκπρόσωπος του Θηραϊκού Λαού, οφείλατε να ζητήσετε. Και όσο θα συνεχίσει να είναι «Busy» και να αρνείται τις απαντήσεις, τόσο θα επιμένω. Και όχι μόνο αυτό. Όταν τελειώσει η εύλογη αναμονή μου ως πολίτη, θα θέσω τα ερωτήματα στους προϊσταμένους του. Και πάλι δημόσια και με ονοματεπώνυμο. Δημοσιογραφία κάνω, όχι δημόσιες σχέσεις. Και εκτός των άλλων, είμαι και πολίτης αυτού του τόπου. Που τον επέλεξα για να ζήσω.

Θα επιμείνω λοιπόν. Όσες φορές κι αν με αποκαλέσει «ανόητο», «παπαρολόγο», «troll», «τσάμπα μάγκα» και ότι άλλο σκεφτεί η ευγένειά του. Αν εσείς θέλετε να παραστήσετε τον Γκάντι, δικαίωμα σας. Εγώ την άλλη Κίτσου, αγαπώ και σέβομαι. Τη μαχητική και ανυποχώρητη, ακόμα και στα λάθη της. Εκείνη τη Σοφία, που όποτε της έκανα κριτική απαντούσε στα ίσα και αυστηρά, αλλά κόσμια. Αυτόν το χυλό του «όλοι δικοί μας είμαστε και στην ίδια βάρκα καθόμαστε», δεν τον μπορώ. Όταν κάποιος αναλαμβάνει εκτελεστική ευθύνη ή εξουσία, έχει υποχρέωση, να ασκεί χρηστή διαχείριση, διαφανή διοίκηση και να απαντά στα ερωτήματα που του τίθενται. Όχι για την προσωπική του ζωή, που ποσώς με ενδιαφέρει, αλλά για πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις που αφορούν τον πολίτη αυτού του νησιού.

Και τέλος, θα ξέρεις – για αυτό επέλεξα την ιστοσελίδα- πως στο Facebook, δύσκολα διώκεσαι για τις απόψεις σου. Όμως η προσωπική, νομικά κατοχυρωμένη Santonews.com για την οποία πληρώνω υψηλό Hosting και τέλος επιτηδεύματος στην Πολιτεία, έχει την ίδια ευθύνη και είναι υπόλογη όπως όλα τα επίσημα Μέσα Ενημέρωσης.

Αναμείνατε λοιπόν, τα ερωτήματα. Αναρωτηθείτε για την απροθυμία να δοθούν απαντήσεις. Ψάξτε λίγο τη «Διαύγεια». Και επιτέλους!. Κάντε εσείς τις ερωτήσεις!. Θα ικανοποιηθείτε, αν αντί οφειλόμενων απαντήσεων,  σας αποκαλέσει –με τη γνωστή του ευγένεια- «παπαρολόγο» ή «ανόητη»;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *