Site icon Santonews

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΗΡΩΝ: ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ

ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ

 

 

 

  Πρώτη μέρα εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα Φηρά σήμερα και κατά γενική ομολογία, η πρωτεύουσα του νησιού, ανάσανε κάπως. Όχι, καμία Ματζίκα Ντε σπελ, δεν άγγιξε με το ραβδάκι της την πόλη. Απλώς έγιναν δύο-τρία, απλά και αυτονόητα πράγματα (γι αυτό και είναι απορίας άξια η καθυστέρησή τους).

Το βασικό είναι πως δόθηκε στην κυκλοφορία, ο μικρός περιφερειακός των Φηρών. Είναι φρεσκο- ασφαλτοστρωμένος δρόμος, χωρίς διαγράμμιση και με προβλήματα σε κάποια σημεία όπου τέμνεται με άλλους δρόμους. Όμως δούλεψε. Βαριά οχήματα, Βανάκια, λεωφορεία και πολλά ΙΧ, τον προτίμησαν. Η πορεία από εκεί με σχετικά χαμηλή ταχύτητα (δηλαδή τη σωστή) και η ροή ομαλότατη. Κανένα σταμάτημα.

Το κέντρο της πόλης παρ’ ότι άργησε να κλείσει, όταν λειτούργησε το μέτρο, παραδόθηκε στους φυσικούς του δικαιούχους. Τους επισκέπτες και τους κατοίκους. Όσο ήταν δυνατόν.

Βασικό συμπέρασμα: Μια ορθή και ευκρινής σήμανση (ιδίως στην είσοδο των Φηρών προκειμένου να ειδοποιούνται οι ξένοι για τον παρακαμπτήριο). Μπάρες και μια σχετική αστυνόμευση στο κέντρο. Αποτίναξη της άθλιας νοοτροπίας να καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια, οχήματα, γουρούνες και τα λοιπά, από τους γνωστούς τύπους. Και επιτέλους, η πόλη θα γίνει ανεκτή.

Exit mobile version