ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΠΕΛΕΚΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ_ΣΙΓΑΛΑΣ_ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΜια μάλλον περίεργη κατάσταση επικρατεί σε σχέση με τη στάση των εκπροσώπων της Σαντορίνης, απέναντι στην κρουαζιέρα. Έχοντας δεδομένη την δυσκολία έως αδυναμία διαχείρισης του ταυτόχρονου κατάπλου, πολλών κρουαζιερόπλοιων, έχουν γίνει πολλές συσκέψεις και έχει ανατεθεί προς εκπόνηση μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτιλίας). , που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Αλλά, αν είναι ακριβές το δημοσίευμα της εφημερίδας καθημερινή, που αναδημοσιεύτηκε στην αγγλόφωνη έκδοση με την Internationa Herald Tribune, αλλά και δεκάδες ιστότοπους, η εφαρμογή της μελέτης, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Γράφει, χαρακτηριστικά η εφημερίδα: “Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, που υποστήριξε το μέτρο επιβολής ανώτατου ημερήσιου ορίου, αναφέρει στην «Κ» ότι κατά τη φετινή περίοδο θα υπάρχει ευελιξία σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του συστήματος, καθώς οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν οριστικοποιήσει εδώ και καιρό τα προγράμματά τους. Όμως, προσθέτει ότι από τη σεζόν του 2017 θα υπάρχει αυστηρή εφαρμογή του συστήματος. Παράλληλα, σημειώνει ότι εάν διαπιστωθεί πως οι 8.000 επισκέψεις ως ανώτερο όριο είναι πολλές για το νησί, θα γίνει επανεξέταση του ζητήματος προκειμένου να περιορισθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός. Να σημειωθεί ότι υπέρμαχος της επιβολής ανώτερου επιτρεπόμενου ορίου ημερήσιων επισκέψεων από κρουαζιερόπλοια ήταν και ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος”.

Το αβίαστο συμπέρασμα είναι, πως τον πρώτο λόγο, έχει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και έπεται -ως ενισχυτική- η άποψη του Δημάρχου. Ως επιπλέον συμπέρασμα εξάγεται, πως η απόφαση είναι ειλημμένη και μάλιστα χωρίς διαβούλευση και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ή έστω του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου. Εκτός αν η πληροφόρηση της εφημερίδας, είναι εσφαλμένη. Πέραν της κεφαλαιώδους, σημασίας του ζητήματος -αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, δεκάδες επιχειρήσεις, εκατοντάδες εργαζόμενους και τζίρο πολλών εκατομμυρίων- εγκαινιάζεται ένας νέος τρόπος σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων.

 

 

ΣΙΓΑΛΑΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;”

Ο κ. Αντώνης Σιγάλας, ζήτησε ευθέως την παύση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

Ο κ. Αντώνης Σιγάλας, ζήτησε ευθέως την παύση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

 

 
Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται και μάλιστα μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης “Σαντορίνη, Θηρασία, Ενότητα, Αλλαγή” κ. Αντώνης Σιγάλας, ζήτησε ευθέως την παύση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας. Συνδύασε μάλιστα τη δημοσίευση, με την προσεχή συζήτηση στο Δ.Σ περί απαγόρευσης απόπλου κρουαζιερόπλοιων, για οφειλές του 2015. “Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση”, διερωτήθηκε, καλώντας το Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό Βίντεο:

 

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ”

“Αυτή είναι η λογική και την έχουμε συναποφασίσει”, είπε ο Δήμαρχος

“Αυτή είναι η λογική και την έχουμε συναποφασίσει”, είπε ο Δήμαρχος

Απαντώντας ο Δήμαρχος, υπεραμύνθηκε της άποψης, ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη διάχυση των επισκεπτών κρουαζιέρας στο νησί, προκειμένου να γίνεται ευκολότερη η διαχείρισή της. “Αυτή είναι η λογική και την έχουμε συναποφασίσει”, είπε χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας όμως, απέφυγε να απαντήσει, αν το δημοσίευμα, απηχεί πραγματικά γεγονότα και αν η μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα είναι δεδομένη, και άμεσα εκτελεστέα ή τουλάχιστον από την επόμενη χρονιά, “αυστηρά” όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό Βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *