ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 

 

Σκουπιδότοπος ή εικαστική παρέμβαση. (Φωτό Νίκος Σουρλής)

Σκουπιδότοπος ή εικαστική παρέμβαση. (Φωτό Νίκος Σουρλής)

Ο κλάδος της κρουαζιέρας, είναι αναμφίβολα ζωτικός για τη Σαντορίνη, που άλλωστε θεωρείται ως ένας από τα 5 δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου. Είναι επίσης προφανές, πως κι αυτή πρέπει να λειτουργεί με κάποιους κανόνες, ώστε να μην καταπονούνται οι υποδομές του νησιού –κυρίως το Τελεφερίκ- και να μην αποτελεί η δυσκολία εξυπηρέτησης των επισκεπτών, λόγο δυσφήμησης.

Έχουν όμως και οι τοπικές αρχές, υποχρεώσεις. Κυρίαρχη και αυτονόητη, η καθαριότητα και ευταξία του Όρμου των Φηρών, που αποτελεί και την κύρια είσοδο υποδοχής. Η φωτογραφία που αναρτήθηκε πριν από λίγο από τον αρχιτέκτονα κ. Νίκο Σουρλή, δείχνει το αντίθετο. Μια βαριά σκουριασμένη άγκυρα, είναι παρατημένη στο χερσαίο χώρο, μαζί με ένα παλιό ναύδετο που συν τω χρόνω αποσυντίθεται. Δεν είναι δα τόσο τρομερός άθλος η απομάκρυνσή τους από ένα χώρο που αντικρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μάτια κάθε χρόνο!. 

Δύο λύσεις έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας: ή απομακρύνει τα σκουριασμένα μέταλλα ή τοποθετεί μια ταμπελίτσα, που να αναφέρει πως δεν είναι απορρίμματα, αλλά εικαστική δημιουργία κάποιου πρωτοποριακού καλλιτέχνη, με την ελπίδα πως κάποιοι θα το “χάψουν”.