ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΡΕΧΟΥΜΕ

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΓΚΑΦΑ ΠΕΛΕΚΗ

 

 

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ1Συνάντηση με τους φορείς της Κρουαζιέρας, αλλά και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα, είχε ο Δήμαρχος Θήρας, με αφορμή της “άκαιρες” -κατά τον πιο κομψό χαρακτηρισμό- δηλώσεις του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας. Το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις κι αυτό που ανησύχησε τους εκπροσώπους της Κρουαζιέρας, είναι η επιφυλακτικότητα ως προς το κλείσιμο πακέτων που έχουν ως προορισμό τη Σαντορίνη. Οι τοπικοί φορείς, έπεσαν κυριολεκτικά, πάνω στο Δήμαρχο και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, τον έπεισαν να αναλάβει δράση, προκειμένου να συμμαζευτεί το θέμα και κατά δυνατόν να κοπάσει ο δυσφημιστικός θόρυβος που έχει ξεσπάσει, κάνοντας ανταγωνιστικούς προορισμούς να επιχαίρουν, τους επιχειρηματίες να ανησυχούν βαθύτατα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, να προσπαθεί ακόμα να καταλάβει, τι ξεστόμισε και ουδέποτε διέψευσε. (Οι πληροφορίες της Santonews λένε, πως δεν έχει παυθεί ακόμα -όπως ζητήθηκε- για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις, αλλά στο εξής θα τελεί υπό στενή “κηδεμονία” και ο ρόλος του θα είναι διακοσμητικός).

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΟΝ “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΛΟΥ”

 

 

Screenshot_4Στο εσπευσμένο ταξίδι του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και με τα μέλη της Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, προσπαθώντας να μπαλώσει την κολοσσιαία γκάφα του συνεργάτη του. Όπως είπε ο κ. Αντώνιος Καλούδης, Εκτελεστικό Μέλος της ΕΕΚΦΝ “συμφωνήθηκε να εξετάζονται τα δρομολόγια των κρουαζιεροπλοίων σε βάθος χρόνου- 2 ετών-με πρακτικό, αποτελεσματικό, αλλά και αντικειμενικό τρόπο και όπου διαπιστώνεται ότι ότι σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, υπάρχει αυξημένη κίνηση, σε βαθμό που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, θα συζητείται η μεταβολή κατάπλου ωρών, ή ακόμη και ημερών”.

 

Η συζήτηση, με βάση τα ειωθότα, που προκύπτουν από το σχεδιασμό των εταιρειών Κρουαζιέρας θα πρέπει να γίνει το φθινόπωρο του 2016, όταν πλέον θα έχουν καταρτιστεί τα δρομολόγια του 2017 και 2018, κι εκεί θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις ή ενδεχόμενες παρεκκλίσεις μπορούν να γίνουν προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός. “Για τα προγράμματα του 2016 και 2017 που έχουν οριστικοποιηθεί , θα μπορεί να εντοπίζονται οι ημέρες με αυξημένη κίνηση και να μελετά τι για φέτος και για του χρόνου, μπορεί να γίνει ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός”, είπε ο κ. Καλούδης, μιλώντας στην εκπομπή “Ενημερωτικός Περίπλους του Σαντορίνη 106.4 FM, παραδεχόμενος, πως οι δηλώσεις Πελέκη, δημιούργησαν σημαντικό ζήτημα. “Πραγματικά δημιουργήθηκε μια ανησυχία”, είπε, “Εκτιμώ όμως και ελπίζω, ότι θα υπάρξει μια διόρθωση αυτής της απόφασης εντός των ημερών. Ο κ. Δήμαρχος ύστερα από αυτά που συμφωνήσαμε χτες θα βγει και θα ανασκευάσει. Και να φύγουν τα σύννεφα του δημιουργήθηκαν σχετικά με το πλαφόν και την ανησυχία-δικαιολογημένη ανησυχία, των τουριστών”.

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ανδρεας λέει:

    είναι φοβερό πόσο ταυτίζεστε με τις πολυεθνικές εταιρείες κρουαζιέρας……συγχαρητήρια…άξιοι για το “χαρτζηλίκι” που σας δίνουν.

    • Κύριε Ανδρέα, μπορείτε να μου πείτε, πότε και από ποιόν πήρα ΅χαρτζηλίκι΅;. Αλλα σας ειναι αδιανόητο, να κανει κάποιος, απλά τη δουλειά του, έτσι;. Μάλλον έτσι μάθατε να σκέφτεστε. Σας λυπάμαι.

  2. ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ? ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 8.000 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ? ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΕΡΣΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΠΛΑΦΟΝ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !
    ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ 8.000 ?, 160 ΠΟΥΛΜΑΝ ΕΙΝΑΙ !
    ΑΦΟΥ Η ‘ΕΥΓΕΝΗΣ ΦΑΡΑ’ ΤΩΝ ΠΟΥΛΜΑΝΤΖΗΔΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ! ΠΑΡΚΙΝΓΚ & ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΛΕΝΕ, ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !!, (ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !)
    ΠΑΛΙ Η “ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ” ΟΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ !
    ΟΙΑ, Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΜΑΝΤΖΗΔΩΝ,
    ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ !, ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ !
    ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ‘ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ’ !! ΜΟΛΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙ, ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, ΟΙ ‘ΑΡΧΟΝΤΕΣ’ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ…..
    ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ, ΜΑΣ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΔΕΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΜΟΛΙΣ ‘ΚΑΕΙ’ ΣΑΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ !

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1693071114315892&id=1529377570685248&comment_id=1693071774315826&notif_t=like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *