ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ

ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ 2014

 

Ο Μανώλης Κονταρός, ενθουσίασε τους παριστάμενους

Ο Μανώλης Κονταρός, ενθουσίασε τους παριστάμενους

Με εντυπωσιακή κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι». Χαρακτηριστικό είναι, πως τα σταθμευμένα αυτοκίνητα εκτείνονταν σε εκατοντάδες μέτρα- και από τις δύο πλευρές του δρόμου- ενώ μέσα στην αίθουσα της Ταβέρνας «Πύργος», επικρατούσε το αδιαχώρητο. Τους συνδαιτυμόνες υποδέχονταν μέλη του συλλόγου, ντυμένα με κρητικές ενδυμασίες και τους πρόσφεραν ρακή και ένα εύγευστο κέρασμα που παρασκεύασε αφιλοκερδώς η κ. Ευαγγελία Πετίνη. Όπως είπε ο Πρόεδρος του δραστήριου και επιτυχημένου Συλλόγου κ. Ορφανός, το 2014, όλες οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Ελ- Γκρέκο και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

 

ΣΕ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Χ. ΚΕΛΛΙΔΗ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τον Ερυθρό Σταυρό Θήρας, τίμησαν οι Κρήτες

Τον Ερυθρό Σταυρό Θήρας, τίμησαν οι Κρήτες

 

Επίσημος προσκαλεσμένος ήταν ο δημοφιλής κρητικός καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός με το πολυμελές συγκρότημά του και το κύριο πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με τα χορευτικά του Συλλόγου. Περίπου 60 χορευτές όλων των ηλικιών –ακόμα και από την προσχολική ηλικία- έδειξαν για μια ακόμα φορά τη σοβαρή δουλειά που γίνεται  και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανώλης ορφανός, απένειμε τις διακρίσεις που έχουν καθιερωθεί για κάθε χρόνο. Η κ. Μόσχα Μηνδρινού παρέλαβε για λογαριασμό του Παραρτήματος Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την αναμνηστική πλακέτα που δόθηκε για την άοκνη, συνεχή και αποτελεσματική δράση του Παραρτήματος. Ο Σύλλογος τίμησε και τον κ. Χαράλαμπο Κελλίδη, για την προσφορά του στο Κέντρο Υγείας Θήρας, του οποίου διετέλεσε πρώτος επιστημονικός διευθυντής, υπηρετώντας στη Σαντορίνη από το 1981. « Θα μου λείψουν κάποιες στιγμές, που μόνο ένας γιατρός μπορεί να ζήσει», είπε –μεταξύ άλλων- ο συνταξιούχος πλέον, γιατρός.

Ο Χ. Κελλίδης, αποχαιρέτησε το Κέντρο Υγείας μετά από 33 χρόνια προσφοράς.

Ο Χ. Κελλίδης, αποχαιρέτησε το Κέντρο Υγείας μετά από 33 χρόνια προσφοράς.

Ο Σύλλογος, έδωσε όμως και μια αγιογραφία του ζωγράφου, λυράρη και τραγουδιστή Μανώλη Βουρβαχάκη (τακτικού συνεργάτη και φίλου του συλλόγου) στο Μανώλη Κονταρό, σε ανάμνηση της νικηφόρας μάχης που έδωσε πριν λίγα χρόνια, μετά από ένα φοβερό ατύχημα. Παρών στη χοροεσπερίδα ήταν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλας Ζώρζος, που επαίνεσε το Σύλλογο για τη σοβαρή πολιτιστική του δράση και εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα συμβάλει και στο «Έτος Γαστρονομίας 2014», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος. Ήταν επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Χάλαρης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Άγγελος Ρούσσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γρατσίας, ο Λιμενάρχης κ. Μάκης Βασαλάκης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.