Site icon Santonews

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΓΚΡΙΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ TRAVEL & lEISURE

 

 

 

  To διαδικτυακό δημοψήφισμα που διενεργεί το περιοδικό Travel & Leisure, και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 1 εκατομμύριο διαπιστευμένοι αναγνώστες (εξαιρούνται μάλιστα, όσοι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο)  είναι το εγκυρότερο του είδουςΒασισμένο σε ένα πολυκριτηριακό σύστημα, περίπου ένα εκατομμύριο αναγνώστες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού, ανακηρύσσουν τα καλύτερα κάθε χρονιάς.

Στην κατηγορία Best Islands- Καλύτερα νησιά” η Σαντορίνη, πρωταγωνιστεί αδιαλείπτως, έχοντας μάλιστα μπει και στο Hall of Fame” του περιοδικού, εξαιτίας της συνεχούς προτίμησης που της δείχνουν οι αναγνώστες. Για τα νησιά, βαθμολογούνται: φυσικές ομορφιές, δραστηριότητες και αξιοθέατα, εστιατόρια και γαστρονομία, ανθρώπινο δυναμικό και εν γένει αξία (value).

Στη φετινή δημοσκόπηση, η Σαντορίνη παρέμεινε πέμπτη στον κόσμο με βαθμολογία 89,19, ενώ ανακηρύχτηκε κορυφαίο νησί της Ευρώπης, εκτοπίζοντας την ιταλική Ϊσκια, που πέρυσι είχε κάνει δυναμική είσοδο.

Σχετικά με τα ελληνικά νησιά, ο Όμηρος δεν ήταν λάθος. Η Σαντορίνη , με το διάσημο ηλιοβασίλεμα της, έχει αρχαία ερείπια και φαινομενικά ατελείωτα τοπία που μας επιτρέπουν να φανταστούμε τι ενέπνευσε την Οδύσσεια”, γράφει χαρακτηριστικά η Rebecca Ascher-Walsh συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

 

 

 

 

 

l

 

 

Exit mobile version