ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ-ΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

 

 

Πηγή: www.syrostoday.gr

Ναι. Ήρθε και στα νησιά. Στις Κυκλάδες. Ένα μόλις- φυσικά, μόλις- κρούσμα στη Σύρο. 88χρονος. Ούτε πανικός, ούτε παραίτηση, ούτε αίσθηση ότι είμαστε άτρωτοι.

Ο ηλικιωμένος, διακομίστηκε άμεσα σε Δημόσιο Νοσοκομείο (για να μην ξεχνιόμαστε).

Εκεί λοιπόν βρίσκεται το ζήτημα: Οργανωμένες Δημόσιες Μονάδες Υγείας. Σύστημα Διακομιδών Επαρκές, που δεν υπάρχει. Και φυσικά, τήρηση των κανόνων.

 

Μην ξεκινάμε, από εκεί που πάμε να τελειώσουμε δηλαδή!. Όσοι το παίρνουν αψήφιστα, ΔΕΝ είναι δικαίωμά τους. ΔΕΝ αφορά τους ίδιους. Τους ΑΛΛΟΥΣ αφορά.

 

Εκείνο που μας αφορά, όλους, είναι ο σύγχρονος μαυραγοριτισμός. Για βασικά είδη, προφύλαξης και ατομικής Υγιεινής. Καθώς και κάποιες, πανάκριβες δηθενιές, που κάνουν λέει τεστ. Σε τιμή, ξεκούδουνη. Και με τη βασική ερώτηση, να παραμένει: «Καλά, αγαπητέ μου. Έχεις τα τελειότερα και επαρκέστερα αντιδραστήρια. Εντάξει. Αλλά αν σου τύχει, περιστατικό;. Τι θα το κάνεις. Στο Δημόσιο Νοσοκομείο, δεν θα το στείλεις;.

 

Κάθε κρίση, είναι και ευκαιρία. Για να αναλογιστούμε πως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι αυτό που σηκώνει το βάρος. Και δεν χρειάζεται γελοία και αγελαία, χειροκροτήματα στα μπαλκόνια. Φωνές για να στηριχτεί, θέλει. Έμπρακτα. Με προσωπικό. Με υγειονομικό υλικό. Με καλές συνθήκες εργασίας.

 

Και κάτι τύποι, που βρήκαν την ευκαιρία, για λίγη δημοσιότητα και μετά κρύφτηκαν, ας πρόσεχαν. Την ώρα, της μάχης, μόνο τα όπλα μας ελέγχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *