ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥ ΑΘΗΝΙΟΥ

Η ΜΟΜΚΑ(ΤΕΩΣ ΜΟΜΑ) ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο επικεφαλής της ΜΟΜΚΑ Ταξίαρχος κ. Κλουβάς, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία, για το δρόμο αλλά και το λιμάνι του Αθηνιού. Την σχετική πρόταση είχε κάνει ο Υποψήφιος κ. Μανόλης Ορφανός, ο οποίος και εξέδωσε ανακοίνωση, για να ακολουθήσει απάντηση από τον απερχόμενο Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

“Επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά !

 

Επιτέλους διέξοδος για το τεράστιο πρόβλημα του Λιμανιού, μετά από πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Μανόλη Ορφανού που υπέδειξε στον απερχόμενο Δήμαρχο να στείλει το σχετικό αίτημα! Μια λύση που κανένας δεν πίστευε και δεν είχε δρομολογήσει!
Αυτό για το οποίο από την αρχή επιμέναμε ότι μόνον η παρέμβαση της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να δώσει λύση στον αποκλεισμό του λιμανιού της Σαντορίνης και της επικινδυνότητας του δρόμου, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο με την έλευση στη Σαντορίνη του επικεφαλής της ΜΟΜΚΑ Ταξιάρχου κ. Κλουβά.
Μάλιστα σε συνομιλία και σε συνάντηση που είχε ο κ. Ορφανος με τον Ταξίαρχο, στην αυτοψία του στον Μονόλιθο, η φράση του ήταν χαρακτηριστική: Μα γιατί δεν μας το είπατε τόσο καιρό;;;!!!
Έστω και την ύστατη στιγμή με τις τραγικές αποσπασματικές επιλογές του απερχόμενου Δημάρχου κατά τις οποίες χάθηκε πολύτιμος χρόνος επιτέλους η λύση είναι ορατή σε δυο βασικά τεράστια προβλήματα:
1. Η ΜΟΜΚΑ θα κάνει τα έργα αποκατάστασης του δρόμου από και προς τον Αθηνιό ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!) μέσα σε 10 μέρες.
2. Εκτίμηση του Ταξίαρχου είναι πως ο Μονόλιθος είναι το καταλληλότερο σημείο για νέο λιμάνι, με μελέτη που μπορεί να την συντάξει το αργότερο σε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ και θα εμπεριέχει και την μελέτη με την προστασία της προσάμμωσης της παραλίας του Καμαρίου αλλά και των άλλων παραλιών.
Όλα αυτά θα είχαν ήδη λυθεί εάν κατανοούσε το πασιφανές η Δημοτική Αρχή και δεν πελαγοδρομούσε από μελέτη σε μελέτη.
Κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν.
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους”.

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ

Επικοινωνιακά παιχνίδια Μανόλη Ορφανού με τη ΜΟΜΚΑ

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τις ανακρίβειες που διατυπώνει ο κ. Ορφανός στο Δελτίο Τύπου του σχετικά με τη επίσκεψη του Ταξιάρχου κ. Κλούβα, διευθυντού της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στην Σαντορίνη.

Ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νίκος Ζώρζος, συναντήθηκε με τον κ. Κλούβα πριν και μετά την αυτοψία που διενήργησε στον δρόμο του Αθηνιού και στον δρόμο κάτω από το αεροδρόμιο. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας κ. Δημήτρης Ποιμενίδης.

Οι τεχνικές δυνατότητες παρέμβασης της ΜΟΜΚΑ μπορούν να αξιοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, του Δήμου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η χρηματοδότηση θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστεί μέσω του Υπουργείου Οικονομικών για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές μελέτες. Ο εκτιμώμενος χρόνος για τις διαδικασίες αυτές είναι 3-4 μήνες.

Σε ότι αφορά στο νέο λιμάνι η ΜΟΜΚΑ, κατά τον κ. Κλούβα, θα μπορούσε να προχωρήσει σε συγκριτική αξιολόγηση παραδομένων μελετών, σε διαφορετικές θέσεις, προκειμένου να κρίνει το θέμα της χωροθέτησης. Τούτο όμως δεν υποκαθιστά τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή νέου λιμανιού, διαδικασία που ως γνωστόν ήδη έχει δρομολογηθεί από το Δήμο Θήρας.

Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: Ή ο κ. Ορφανός αποκρύπτει την αλήθεια ή λόγω έλλειψης γνώσης και εμπειρίας δεν αντιλαμβάνεται τι του λένε.

Από το Δήμο Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *