ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣΣε δυσάρεστη θέση βρίσκεται η Santonews.com, επειδή πρέπει να δημοσιεύσει μια απάντηση για μια δήλωση που αγνοεί. Επειδή όμως η δήλωση έγινε από κομματικό παράγοντα του νησιού που είναι τώρα υποψήφιος σε ανεξάρτητο συνδυασμό. Επειδή η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης του Κέντρου Υγείας Θήρας κ. Λίτσα Πετίνη, εξέφρασε την πικρία της για τα όσα –κατά την άποψή της- άκομψα και ανακριβή που ελέχθησαν. Και επειδή ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της άποψής του, τη δημοσιεύουμε τονίζοντας πως η πρότερη τοποθέτηση του κομματικού παράγοντα και νυν υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου συνάγεται μόνο από τα συμφραζόμενα. Αλλά αν ο ίδιος θελήσει να στείλει απαντητικό υπόμνημα θα δημοσιευτεί πάραυτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ
«Απάντηση στις Δηλώσεις του κ. Πελέκη Ηλία

Είναι θλιβερό στις μέρες μας όπου εκλιπαρούμε για εθελοντισμό και πραγματικά είναι απολύτως αναγκαίος, εθελοντές, να γίνονται δέκτες τέτοιων δηλώσεων από ανθρώπους που εκπροσωπούν πολιτικούς φορείς ενώ διεκδικούν να εκπροσωπήσουν και τους Δημότες Θήρας στο ύψιστο όργανο του Δήμου Θήρας, το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιθυμώντας για άλλη μια φορά να κρατήσω το θέμα της υγείας μακριά από χρώματα, παρατάξεις και πολιτικές σκοπιμότητες θα σας αναφέρω επιγραμματικά τα παρακάτω:
1. Θεσμικά το ΚΥ Θήρας εκπροσωπείται από την Διοικούσα επιτροπή στην οποία προεδρεύω και μέλη της είναι, η επιστημονική διευθύντρια του ΚΥ και ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Ο σύλλογος στήριξης του ΚΥ Θήρας σκοπό έχει την συγκέντρωση του ενδιαφέροντος και των πρωτοβουλιών των δημοτών των Νησιών μας, προκειμένου με οποιοδήποτε τρόπο να συνδράμουν στην βελτίωση της λειτουργίας της μονάδος υγείας στο Νησί μας.
Αν λοιπόν ο οποιοσδήποτε θελήσει να πάρει πρωτοβουλία που αφορά το ΚΥ Θήρας θα πρέπει να συμβουλευτεί την διοικούσα επιτροπή η οποία ορίζει κατ’ αποκλειστικότητα τις προτεραιότητες των αναγκών προς ικανοποίηση και να προχωρήσει στην πραγμάτωση της όποιας πρωτοβουλίας μέσω του Συλλόγου Στήριξης.
Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις, μιας και οι προτεραιότητες δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι γνωστές στους μη έχοντες άμεση σχέση με το χώρο και εύκολα οδηγούν σε παρερμηνείες και σπατάλες χρόνου, χρήματος και πολύτιμης εθελοντικής ενέργειας.
Καλώ λοιπόν, όπως έχω πράξει και στο παρελθόν πολλάκις, όλους όσους πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, να επισκεφτούν την διοικούσα επιτροπή ή το σύλλογο στήριξης προκειμένου άμεσα η όποια προσφορά τους, ιεραρχικά να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί κατά το μέγιστο και καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 
Ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ Θήρας

Λαμπράκης Ε. Ιωάννης»