ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

 
ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ1Μπορεί το χρώμα να άλλαξε και από μπλε να έγινε κόκκινο, αλλά τα «Μολύβια», αποτελούν πλέον ένα καλό εκδοτικό γεγονός για τη Σαντορίνη. Φέτος, ως «Κόκκινα Μολύβια», με τη συμμετοχή τριών καθηγητών του Γυμνασίου Φηρών και 37 μαθητών και με άριστη εκτυπωτική και γραφιστική εργασία δημιουργήθηκε ένα όμορφο έντυπο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς. Όχι μόνο για να δουν το συγγραφικό ταλέντο των παιδιών τους, αλλά επειδή θα δουν πως το σχολείο δεν είναι «πάρκινγκ ψυχών». Μπορεί να γίνει πυρήνας δημιουργίας, κυψέλη δραστηριότητας και φυτώριο ταλέντων.

 

Αφιέρωμα στο Βάλσαμο Πιτσικάλη

Αφιέρωμα στο Βάλσαμο Πιτσικάλη

Για να μην κατηγορηθεί η «Santonews.com», για λογοκλοπή, περιορίζεται να αναφερθεί στα ωραία αφιερώματα στον Θηρασιώτη καπετάνιο και ποιητή Βάλσαμο Πιτσικάλη, στον Εκδότη Διευθυντή των «Θηραϊκών Νέων», επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου και δημιουργό του εξαιρετικού Λαογραφικού Μουσείου Μανόλη Λιγνό και τον πρωτεργάτη της αιμοδοσίας στη Σαντορίνη Μηνά Μάινα. Κατά τα άλλα;. Για κάθε ερευνητή, Το «Κουφέτο». Το μέλι της Σαντορίνης. Η Μονή Προφήτη Ηλία. Αλλά και η «Παναγία Σέργενα» η πιο ξεχωριστή εκκλησία του νησιού. Συνολικά 50 θέματα, με ενδιαφέρον, ευαισθησία και πολύ καλή επιμέλεια.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΛΙΓΝΟΣΗ κ. Περιστέρα Παμπλούδη, ο κ. Ευάγγελος Θωμάτος και ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας θα πρέπει να είναι περήφανοι για το έργο που επιμελήθηκαν, ενώ οι 37 μαθητές μάλλον θα πάρουν άριστα στις επιδόσεις τους. Τη χρηματοδότηση της –πολύ καλής- εκτύπωσης ανέλαβε ο Δήμος Θήρας.