Site icon Santonews

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΗΣ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΛΥΝΟΥ

 

 

“Απόδειξη πως η νησιωτικότητα ισχύει μόνο στην θεωρία και όχι στην πράξη, είναι η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, να κλείσει το υποκατάστημα που διατηρεί σε λειτουργία στην Ανάφη.
Κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης, είναι η επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Ανάφης κ.Ιάκωβος Ρούσσος, στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΤΑ κ. Πολυχρόνη Γριβέα περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.

 

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, αφού στο μικρό νησί δεν υπάρχουν καταστήματα τραπεζών, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές που έχουν σχέση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυρίως με τη Eurobank γίνονται μέσω του ταχυδρομείου.
H παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τους κατοίκους και κυρίως τους ηλικιωμένους, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία και το e-banking.

Επιπλέον πως θα λαμβάνουν τα επιδόματα και τις συντάξεις τους οι ειδικές κατηγορίες των πολιτών που πληρώνονται μέσω των ΕΛΤΑ όταν το υποκατάστημα στο νησί κλείσει;
Πως θα πληρώνονται λογαριασμοί και τέλη κυκλοφορίας ;

 

Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει άμεσα οι βουλευτές των Κυκλάδων, να πιέσουν ώστε το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.
Προς κάθε κατεύθυνση πρέπει να πιέσουν επίσης ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.
Όλοι πρέπει να θυμηθούν πως την ώρα που η γειτονική χώρα θέτει θέματα εθνικής κυριαρχίας και «γκριζάρει» το μισό σχεδόν Αιγαίο οι κάτοικοι σε μικρά και μεγάλα νησιά φυλάττουν Θερμοπύλες.

Είναι ύψιστο καθήκον για την πολιτεία, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους αυτοδιοικητικούς, να τους εξασφαλίζουν τις υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής που πρέπει και αξίζουν να έχουν.
Για να νιώθουν στην πράξη πως η πατρίδα αφουγκράζεται τις αγωνίες, καλύπτει τις ανάγκες τους και δεν τους ξεχνά”.

Exit mobile version