Η Μπιενάλε Σαντορίνης αφιερώνει την 3η έκθεσή της στην Κιβωτό του Κόσμου.

Μπιενάλε Σαντορίνης Κιβωτός του Κόσμου

Μπιενάλε Μοντέρνας Τέχνης της Σαντορίνης
Δελτίο Τύπου
01 Αυγούστου 2016, Σαντορίνη

Η Τέχνη χτίζει κοινωνίες και γιορτάζει με τα παιδιά!
Η Μπιενάλε Μοντέρνας Τέχνης της Σαντορίνης στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου και αφιερώνει την φετινή της έκθεση στα παιδιά της!

Αν καλούμασταν οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουμε έναν καινούριο κοινωνικό χώρο, θα τον δημιουργούσαμε θέτοντάς κανόνες που η πρακτική τους εφαρμογή θα σέβονταν την ανθρώπινη υπόσταση σε όλες της τις μορφές και εκφάνσεις.

Θα τον γεννούσαμε με την τέχνη, την φιλοσοφία και το όραμα για το μέλλον των παιδιών. Θα δίναμε χώρο στο καινούριο που έρχεται να τοποθετηθεί μπροστά μας και που σε αυτό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για το ηθικό και για το δίκαιο και θα θέταμε τον ρόλο που θα είχαν αυτά τα δύο ως «εξέχουσες προσωπικότητες» στην κοινωνία του μέλλοντος.

Η τέχνη, ως το απόλυτο όπλο κατά της κάθε διάκρισης, κατά της κάθε μορφής βίας, κατά της κάθε ανηθικότητας, στο οποίο μπροστά του όλοι είμαστε εκ φύσεως ίσοι· χτίζει ή μεταμορφώνει ήδη νέες κοινωνίες τροφοδοτώντας τις με εξαιρετικά «ευγενές υλικό» και αυτές οι κοινωνίες αφορούν σ’ ένα μέλλον που συνήθως μας προλαβαίνει και αφορά σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά.

Εμείς στην Μπιενάλε Μοντέρνας Τέχνης της Σαντορίνης ως «σημεία» του καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και ως αυτόνομοι καλλιτέχνες και όσο μπορούμε ή όσο καταφέρνουμε ως στοχαστές της τέχνης· έχουμε υποχρέωση να περπατάμε συνειδητά προς αυτή την παραπάνω κατεύθυνση και αποφασίσαμε ν’ αφιερώσουμε την φετινή μας διοργάνωση στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου!

Στην Μπιενάλε Σαντορίνης από φέτος στηρίζουμε οικονομικά αλλά και καλλιτεχνικά με δραστηριότητες που προγραμματίζονται για το μέλλον την μοναδική προσπάθεια που εδώ και χρόνια κάνουν ο Πατέρας Αντώνιος και οι συνεργάτες του· προσφέροντας ποσό ίσο με το 10% εκ του κόστους συμμετοχής των καλλιτεχνών και 20% από την κάθε επόμενη διοργάνωσή μας.

Παράλληλα, εργαζόμαστε ήδη με μεμονωμένους καλλιτέχνες αλλά και καλλιτεχνικούς φορείς στην Ελλάδα για την δημιουργία καλλιτεχνικών διοργανώσεων αφιερωμένων στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου· γιατί πιστεύουμε ό,τι η τέχνη και η αγάπη αποτελούν το σημαντικότερο σχολείο για την ψυχή.

Κυριάκος Παπαδόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής
Γρηγόρης Φράγκος, επιμελητής

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *