ΚΥΡΙΕ ΑΔΩΝΙ, ΤΙΣ ΤΙΤΙΒΙΖΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ;

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

 

 

Η Δημόσια Υγεία, δεν κινδυνεύει από την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, αλλά από τους βδελυρούς καταληψίες της ΕΡΤ.

Η Δημόσια Υγεία, δεν κινδυνεύει από την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, αλλά από τους βδελυρούς καταληψίες της ΕΡΤ.

Η επέμβαση των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου της –πρώην- ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, προκάλεσε μεγάλη ψυχική έξαρση στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Τόση που από το μακρινό Καζακστάν, όπου βρίσκεται ίνα παραδώσει τα φώτα του στον Παγκόσμιο Υπουργό Υγείας, έσπευσε να τιτιβίσει, – στο twitter για τους μη γνωρίζοντες- υπέρ του Υπουργού προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια. «Υπουργέ μας αν και είμαι στο Καζακστάν έφθασαν και εδώ τα ωραία νέα. Επιτέλους!! Εύγε!» έγραψε έμπλεος  ενθουσιασμού ο επί της Υγείας Υπουργός. Ήταν τέτοια η ψυχική ανάταση εκ του μηνύματος, που ο Δήμαρχος της Ανάφης και ένας Δημοτικός του Σύμβουλος, σχεδόν δάκρυσαν, παρά το γεγονός πως προχτές προσπαθούσαν να κάνουν μια ένεση κορτιζόνης σε μια γυναίκα που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, και θα πέθαινε, επειδή στην Ανάφη, εδώ και καιρό, δεν υπάρχει, ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτής.

Περισσότερο ψύχραιμος, είναι μάλλον ο Δήμαρχος της Σικίνου που παρ’ ότι δεν έχει γιατρό, μακαρίζει το θεό για το γεγονός, πως στο νησί του υπάρχει τουλάχιστον νοσηλευτής –ευτυχώς είναι Σικινιώτης- και δεν θα αναγκαστεί να μάθει να κάνει ενέσεις, παρ’ ότι ως απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ξέρει κάτι λίγα για πρώτες βοήθειες. Ο δε Δήμαρχος της Σίφνου, μάλλον πρέπει να κάνει μετάνοιες στην Παναγία τη Χρυσοπηγή για το Διευθυντή του Πολύ-α-δύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, που παρά τη βεβαρημένη του υγεία, εξακολουθεί να είναι στις επάλξεις, πιστός στον Όρκο του Ιπποκράτη. Να τολμήσει κανείς να μιλήσει για Μήλο, Σέριφο, Σίφνο, Σαντορίνη, Θηρασία και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων;. Θα ήταν έγκλημα καθοσιώσεως. Αυτοί ζουν σε ένα υγειονομικό παράδεισο και απορεί κανείς γιατί διαμαρτύρονται για τις μεγάλες – έτσι τις αποκαλούν αμετροεπώς- ελλείψεις που έχουν. Διότι, όλοι αυτοί – για να μην αναφέρω όλα τα νησιά που έχουν ανέβει στα «κάγκελα»- δεν γνωρίζουν ότι «αλλού τα τιτιβίσματα, κι αλλού γεννούν οι κότες».

Εικάζεται μάλιστα, πως το επόμενο Νόμπελ Ιατρικής – προφανώς θα ήταν σκάνδαλο αν δεν επιδοθεί στον κ. Άδωνι- θα επικυρώσει με απόλυτο τρόπο, πως η Δημόσια Υγεία, δεν κινδυνεύει από την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, αλλά από τους βδελυρούς καταληψίες της ΕΡΤ.  Και τότε, όλα τα νησιά, θα τιτιβίσουν ενθουσιωδώς.