ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΟΛΓΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

  gravaniΜε ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει την ένταξη της πράξης ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου και Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θήρας στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 126.360 € καλύπτοντας την λειτουργία του για την τριετία 30/11/2016 έως 29/11/2019, ενώ ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης για το Κέντρο Κοινότητας ανέρχεται στα 168.480€ και καλύπτει την λειτουργία του Κέντρου την τριετία από 01/01/2017 έως 31/12/2019.

Η ένταξη των πράξεων υπόκειται σε διαδικασία αξιολόγησης του αντίστοιχου φακέλου ο οποίος συντάχθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Θήρας και την πρόεδρο του κα Όλγα Γραβάνη.

Τόσο το Κοινωνικό Φαρμακείο όσο και το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στα μικρότερα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας – Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη.

Σκοπός των Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων και στοχεύει στην υποστήριξη των ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά αγαθά.

Το Κέντρο Κοινότητας έχει ως στόχο να υποστηρίξει τον Δήμο στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και θα λειτουργήσει ως τοπικά σημεία αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται ανά περιοχή. Το Κέντρο θα στελεχωθεί με τρεις επιστημονικούς συνεργάτες, δύο κοινωνικούς λειτουργούς και ένα ψυχολόγο.

Οι δύο δομές θα στελεχωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα μέσω της διαδικασίας πρόσληψης του ΑΣΕΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *