Site icon Santonews

Κινηματογραφικού τύπου τηλεφωνική απάτη με λεία 98.000 ευρώ στη Σαντορίνη

Της Τατιάνας Σαββίδου

 

 

 

 

“Απάτη στην Θήρα: Γυναίκα έχασε 98.000 ευρώ μετά από τηλεφωνική απάτη”

Ένα σοβαρό περιστατικό απάτης καταγράφηκε στη Θήρα, με θύμα μία 63χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας, η οποία εξαπατήθηκε τηλεφωνικά από άγνωστη γυναίκα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 30 Αυγούστου 2024, όταν η 63χρονη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από μία άγνωστη που ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός. Η άγνωστη γυναίκα παρουσίασε μία ψευδή ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο γιος του θύματος, ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Με πρόσχημα την ανάγκη επείγουσας χρηματικής βοήθειας για τη διευθέτηση των υποτιθέμενων ζητημάτων, η απατεώνισσα ζήτησε από το θύμα να μεταφέρει το ποσό των 98.000 ευρώ σε συγκεκριμένο σημείο.

Η ανυποψίαστη γυναίκα, πιστεύοντας ότι βοηθά τον γιο της, ακολούθησε τις οδηγίες και τοποθέτησε τα χρήματα μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων επί της οδού 25ης Μαρτίου 303, όπως της υποδείχθηκε από την άγνωστη γυναίκα, η οποία αποχώρησε από το σημείο μόλις ολοκληρώθηκε η συναλλαγή. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ οι πολίτες προειδοποιούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε παρόμοια τηλεφωνήματα και να επικοινωνούν άμεσα με την αστυνομία εάν βρεθούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Η υπόθεση αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης και της επαγρύπνησης του κοινού απέναντι σε τέτοιου είδους απάτες που συνεχίζουν να πλήττουν αθώους πολίτες”.

 

Exit mobile version