ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΚΑΦΟΥΡΟΥ

«Μανιτάρια Κόμματα και Συνδυασμοί»

Ο κ. Λουκάς Καφούρος, πρώην Πρόεδρος Τ.Δ Ημεροβιγλίου

Ο κ. Λουκάς Καφούρος, πρώην Πρόεδρος Τ.Δ Ημεροβιγλίου

Φίλες και Φίλοι,

Σαν μανιτάρια φυτρώνουν στις επικείμενες εκλογές του Μαίου και νέα κυβερνητικά κόμματα, αλλά και νέοι τοπικοί συνδυασμοί στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Να που τελικά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, επιθυμούν και έχουν το μεράκι να ασχοληθούν με τα κοινά. Όντως πάρα πολύ θετικό αυτό.

Εδώ όμως μιλάμε για ένα μικρό νησί όπως το νησί μας την Σαντορίνη. Ωστόσο, η μεγάλη μου απορία μου και το ερώτημα, που πιστεύω ότι την ίδια απορία και τα ίδια ερωτηματικά θα έχουν και πολλοί συμπολίτες είναι: Πως μπορούν να στελεχωθούν πλήρως με τις κατάλληλες υποψηφιότητες όλοι αυτοί οι συνδυασμοί (μέχρι και σήμερα 5 τον αριθμό?).

Μήπως τελικά γίνει ένα αλαλούμ, ένα  ψιλομπάχαλο στην τοπική μας κοινωνία? Πολύ το φοβάμαι αυτό.

Πριν λίγο καιρό σε κάτι τέτοιο παρόμοιο σχετικά με την κάθοδο νέου τοπικού συνδυασμού, είχα σχολιάσει ότι σε λίγο δεν θα ξέρουμε τι και ποιον να ψηφίσουμε, καθ ότι όλοι μας θα είμαστε υποψήφιοι και σε κάποιον συνδυασμό, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να ψηφίσουμε τουλάχιστον τον εαυτό μας.

Τώρα μάλλον επαληθεύομαι και θα σας πω τους λόγους. Συναντώ άτομα στον δρόμο, φίλοι γνωστοί και μη, που συζητούν το θέμα αυτό που έχει προκύψει. Απλά θα σας αναφέρω τούτο για να κατανοηθούν κάποια πράγματα. Σε κάποιες των περιπτώσεων φαίνεται (και αν όχι ακόμη? θα φανεί σε λίγο αναγκαστικά), από μία οικογένεια να εμπλέκονται ένα, δύο, η ακόμη και τρία μέλη ως υποψήφιοι σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Και όταν αναφέρομαι σε οικογένεια ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Καθ ότι όταν μιλάμε για Ελληνική οικογένεια και ειδικά σε μικρές τοπικές κοινωνίες, δεν εννοούμε αποκλειστικά τον πατέρα την μητέρα και τα παιδιά, αλλά μάλλον συμπεριλαμβάνουμε και τους ευρύτερους πολύ στενού συγγενείς. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Λανθασμένη? Και το χειρότερο σε όλα αυτά, μήπως τελικά δούμε και το παράλογο και παρανοϊκό σε λίγο, ακόμη και αδέλφια να είναι υποψήφια σε διαφορετικούς συνδυασμούς?

 Θα ξαναπώ για πολλοστή φορά το: Δεν χρειαζόμαστε πολλούς (που μάλλον είναι και πάρα πολλοί), αλλά λίγους και καλούς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Λουκάς Χ. Καφούρος

Ημεροβίγλι Σαντορίνη

—————————–