ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

 

ΦΩΤΟ: http://www.report24.gr/wp-content/uploads/7409.jpg

ΦΩΤΟ: http://www.report24.gr/wp-content/uploads/7409.jpg

Η ιστοσελίδα, πήρε μια επιστολή από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, την οποία και σπεύδει να δημοσιεύσει. Λόγω άγνοιας του θέματος- αφορά στην εμφύτευση microchip και την εφαρμογή εμβολίων στα κατοικίδια- απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας κ. Γιάννη Γαβαλά. Όπως μας είπε «Βάσει νομοθεσίας κάθε κυνηγός θα πρέπει να έχει εμβολιασμένο σκύλο – ιδιαίτερα με το εμβόλιο της λύσσας- και microchip. Εμείς το μόνο που κάναμε, επειδή έχουμε πάνω από 800 μέλη και μόνο τρεις κτηνιάτρους στη Σαντορίνη ήταν να πάρουμε προσφορά από κάθε κτηνίατρο. Εμείς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τα μέλη μας σε ποιό κτηνίατρο θα κάνουν αυτήν την εργασία. Δεν είμαστε αρμόδιοι για να ελέγξουμε τον κάθε κτηνίατρο. Απλά ενημερώσαμε». Παραθέτουμε την επιστολή την ΠΚΣ.

 

Αξιότιμε πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. του κυνηγετικού συλλόγου Σαντορίνης

Πρόσφατα  πληροφορηθήκαμε ότι ο σύλλογός σας μεριμνά για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (Microchip) σε σκύλους, καθώς και για τον εμβολιασμό τους. Δυστυχώς, όμως, με βάση τις πληροφορίες μας, οι κτηνιατρικές πράξεις αυτές δεν γίνονται από άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει (4039/2012, 4235/2014) Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως εμβολιασμούς, άρα και ενημερωμένο βιβλιάριο, σύμφωνα με το α’ εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του Νόμου 4039/2012 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 46, παράγραφος 2, εδάφιο δ’, του Νόμου 4235/2014, μπορεί να εκδίδει μόνο νόμιμος κτηνίατρος που εκτός των άλλων διαθέτει ΝΟΜΙΜΟ (ΙΔΙΩΤΙΚΟ) ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ. Το ίδιο ισχύει και για την καταχώρηση και καταγραφή της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου.
Κτηνιατρικές πράξεις που δεν ακολουθούν την νόμιμη διαδικασία θίγουν σαφώς την υγεία και ευζωία των ζώων, τη δημόσια υγεία, (λεπτοσπείρωση, λύσσα) και υπόκεινται στον νόμο και στις κυρώσεις που αυτός προβλέπει.

Με εκτίμηση,
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΤΡΑΧΗΛΗ                                 Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ