ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΝέο κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται να ενσκήψει στις Κυκλάδες τις αμέσως επόμενες ώρες. Αναμένεται να συνοδευτεί από έντονες βροχοπτώσεςι – σε κάποιες περιοχές ίσως και χιονοπτώσεις- χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προειδοποίησης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη Σαντορίνη, συνεχίζεται η προσπάθεια να επουλωθούν οι “πληγές” από τις βροχοπτώσεις των προηγουμένων ημερών. Σε πολλούς δρόμους του νησιού υπάρχουν φερτά υλικά, κάποιες αγροτικές οδοί έχουν υποστεί σοβαρλές ζημιές, ενώ χωριά όπως ο Βουρβούλος και ο Καρτεράδος, έχουν υποστεί σοβαρότερες συνέπειες.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με άσχημες καιρικές συνθήκες από σήμερα Δευτέρα (05-01-2015) έως και την Τετάρτη (07-01-2015) .Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπωςπροβούν στις παρακάτω ενέργειες:- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και ναβεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

– Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται ναπροκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες. – Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

– Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

– Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσηςμετακίνησή τους.

– Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από ταΜΜΕ.- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://www . gscp . gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ http://www.emy.gr/hnms/greek/index_html.

 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος