ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΟΙΞΕ!

Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΜΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΦΕΒ_2016  Ο τίτλος, μπορεί να φαντάζει υπερβολικός, αλλά μέρα με τη μέρα το όνειρο της έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου, γίνεται όχι απλά πεποίθηση, αλλά πραγματικότητα. Η πρώτη είδηση, έχει ένα μεγάλο συμβολικό αντίκτυπο, που δείχνει, ότι το θέμα “Δημόσιο Νοσοκομείο Σαντορίνης”, ξεκίνησε. Η πρώτη υπάλληλος της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) βρίσκεται ήδη στη Σαντορίνη και εργάζεται, έχοντας αποσπαστεί από το Νοσοκομείο του Ολυμπιακού Χωριού. Πρόκειται για την έμπειρη Νοσηλεύτρια κ. Νίκη Μουγκολιά, πτυχιούχο Ανώτερης Εκπαίδευσης που  επιθεωρεί καθημερινά το Νοσοκομείο, καταγράφοντας τις βασικές ανάγκες για το εναρκτήριο λάκτισμα.

 

Υπάρχει όμως μια ακόμα είδηση, που δείχνει πως οι εξελίξεις δεν τρέχουν απλά, αλλά έχουν μετατραπεί σε Ράλι. Στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θήρας, έφτασαν έγγραφα που τους καλούν να δηλώσουν αν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα δομή ή να παραμείνουν στη διάθεση της ΔΥΠΕ ή οποία θα τους μετακινήσει σε άλλες υπηρεσίες ή μονάδες. Το ακόμα σημαντικότερο, είναι πως η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών εγγράφων προτίμησης, λήγει στις 19 Μαρτίου 2016. Σε όλα αυτά, συντείνει και η ενημέρωση του ΕΚΑΒ, προς τους υπαλλήλους του στο νησί, πως το πολύ μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν τεθεί στη διάθεση του Νοσοκομείου (θα εξακολουθούν να θεωρούνται υπάλληλοι ΕΚΑΒ, αλλά θα λαμβάνουν εντολές διακομιδής ασθενών από το Νοσοκομείο). Ειδικά στο ζήτημα των ΕΚΑΒιτών, υπάρχουν κι άλλα καλά νέα, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα προστεθούν στους τρεις που εργάζονται ήδη άλλοι δύο οι οποίοι προσελήφθησαν.

 

Το τρίτο κεφαλαιώδες ζήτημα, είναι ο Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ), ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της Santonews, καταρτίζεται με φρενιτιώδεις ρυθμούς και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ψηφιστεί και να τεθεί σε ισχύ. Οι πληροφορίες, αναφέρουν επίσης πως ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ασχολείται ο ίδιος με τον ΚΕΟΛ καθώς το Νοσοκομείο Σαντορίνης αποτελεί γι αυτό “προσωπικό στοίχημα”, έχοντας κάνει πολλές δημόσιες δηλώσεις γι αυτό.
Υπό ρύθμιση παραμένουν δύο σημαντικά θέματα. Το ένα αφορά τα Περιφερειακά Ιατρεία που θα παραμείνουν ανοιχτά και είναι άγνωστο αν θα στελεχωθούν με τους Ιατρούς Γενική Ιατρικής του Κέντρου Υγείας η με Αγροτικούς. Επίσης οι Επικουρικοί Ιατροί (Ακτινολόγος, Χειρούργος και Ορθοπεδικός), που έχουν υπογράψει συμβάσεις, μάλλον θα οδεύσουν κι αυτοί προς το Νοσοκομείο. Τέλος, με χορηγία του Ιδρύματος “Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού (Τελεφερίκ), απασχολούνται δύο ακόμα νοσηλεύτριες στο Κέντρο Υγείας.
Κατόπιν τούτων, παρακαλείται ο κ. Άδωνις, να σβήσει τις νταλίκες του, διότι τα καυσαέρια τους, ρυπαίνουν το Θηραϊκό ουρανό και ο ήχος τους ενοχλεί την ακοή κατοίκων και επισκεπτών της Σαντορίνης.

4 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Iosif perros λέει:

    Όταν με το καλό ανοίξει το έχω προτείνει πάρα πολλες φορές να ονομαστει :Γενικο Νοσοκομειο Θήρας Αντωνης Κονταράτος Του το οφείλουμε !!!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η νοσηλεύτρια της ΑΕΜΥ δεν προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Υγείας Θήρας. Μην γράφετε ανακρίβειες.

  3. Ο/Η Π. Στάμου λέει:

    Εύχομαι Καλή Επιτυχία! …Αλλά ελπίζω ότι δεν θα μείνει η οργάνωση μόνον σε μια φιλότιμη/έμπειρη νοσιλεύτρια!
    Μακάρι να γίνει “Αντώνης Κονταράτος” !!!!

  4. Ο/Η Bill λέει:

    Να δουμε που θα βρει σπιτια να μεινουν , το προσωπικό που θα έρθει να δουλέψει. Και αμα ερθουν και δε βρισκουν σπιτια κ φεύγουν, εκε να δείτε γέλια που θα κάνει ο Άδωνις…. Και εσεις θα ειστε για κλάμματα… Η πρώτη φορά που θα πάρω το μέρος του Άδωνι (δεν εχω καμία σχέση με τη ΝΔ, ούτε ψηφοφόρος της είμαι)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *