ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ “ΦΙΛΙΚΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ”

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 

 
muslim_travel_santoriniΠολλοί έχουν συνδέσει τους μουσουλμάνους, με τους ακραίους τρομοκράτες του ISIS, τους φονιάδες της Αλ Κάιντα ή τους δημόσιους αποκεφαλισμούς στη Σαουδική Αραβία. Η αλήθεια, είναι πως αυτό είναι αντίστοιχο, με το να συνδέει κάποιος αλλόθρησκος το Χριστιανισμό με τη σέχτα του Πάστορα Τζόουνς που εξανάγκασε σε αυτοκτονία 800 οπαδούς του στη ζούγκλα της Γουινέας, το 1978, τους φανατικούς του Γουέικο στο Τέξας ή τη δολοφονική Ιερά Εξέταση.

 
Η αλήθεια, είναι διαφορετική. Πιστοί και ευσεβείς μουσουλμάνοι, υπάρχουν όπως πιστοί και ευλαβείς χριστιανοί, ινδουιστές, ανιμιστές ή ταοιστές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποφεύγουν και σιχαίνονται τη βία.

 
Έχουν όμως το δικό τους ρυθμό ζωής, που υπαγορεύεται από τη μεταφυσική τους επιλογή. Ακόμα και ένας μέσος-μετριοπαθής ορθόδοξος θα ανατριχιάσει αν δει κάποιον να καταβροχθίζει μπριζόλες και κοκορέτσια τη Μεγάλη Παρασκευή. Πολλοί τηρούν πιστά τις νηστείες, που ορίζουν τα ιερά κείμενα. Όπως πολλοί Εβραίοι δεν τρώνε τρόφιμα που δεν είναι κοσέρ ( παρασκευασμένα με τελετουργικό τρόπο, π.χ απαγορεύεται να φάνε μοσχαράκι ψημένο με βούτυρο ή χοιρινό) και οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε κρέατα που δεν είναι “χαλάλ” (παραδοσιακός και τελετουργικός τρόπος σφαγής των ζώων ή επίσης χοιρινό και δεν πίνουν κρασί).

 

 

Ο εκτενής πρόλογος, έχει ως αφορμή μια είδηση που έρχεται από την εξειδικευμένη τουριστική ιστοσελίδα muslimtravelgirl που εκδίδεται στη Μεγάλη Βρετανία και προτείνει μέρη που είναι “Muslim Friendly”, δηλαδή φιλικά προς τους μουσουλμάνους. Το πιο απλό: Η ανάγκη ιδιώτευσης, κυρίως των γυναικών που απαγορεύεται να εμφανιστούν ακάλυπτες μπροστά σε άλλους άντρες. Χρειάζονται λοιπόν μια περίκλειστη αυλή με πισίνα για να κάνουν το μπάνιο ή την ηλιοθεραπεία τους, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Και είτε το πιστεύετε, είτε όχι, η Σαντορίνη έχει “ Muslim Friendly” ξενοδοχείο, που αποτελεί μάλιστα την κορυφαία υπόδειξη του ιστότοπου. muslim_travel_santorini2

 

Πρόκειται, όπως αναφέρει το muslimtravelgirl, για τη “Villa Tramountana” που “είναι ιδανική για οικογένειες που αναζητούν την ηρεμία . Βρίσκεται κοντά σε όλες τις δραστηριότητες αλλά προσφέρει και αρκετή ιδιωτικότητα για χαλάρωση χωρίς μαντίλα στις γυναίκες της οικογένειας”.
Δεν παραλείπει επίσης, να αναφερθεί με διθυραμβικά λόγια για τη Σαντορίνη, “είναι ένα από τα πιο εμβληματικά νησιά στην Ελλάδα, με όμορφα λευκά σπίτια και ενεργό ηφαίστειο”, γράφει.

 

ΠΗΓΗ: /muslimtravelgirl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *