ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ: Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

 

"Να επισπεύσετε τις  διαδικασίες στελέχωσης του Κάντρου Υγείας"

“Να επισπεύσετε τις διαδικασίες στελέχωσης του Κάντρου Υγείας”

Επιστολή προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της Υγείας του νησιού, δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Στήριξης του Κέντρου Υγείας Θήρας. Τα στοιχεία που παραθέτει είναι λεπτομερή, αλλά και σοκαριστικά για ένα νησί που υποτίθεται πως αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Οι μεγάλες ελλείψεις καταδεικνύουν την πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και ταυτόχρονα οριοθετούν την πλήρη αδιαφορία του επίσημου κράτους.

 

  Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

«Κύριε Υπουργέ

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Ξέρουμε ότι δεν περισσεύουν χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος που τόσα χρόνια προσπαθούμε εκ των ενόντων να αντιμετωπίσουμε τα μικρά αλλά και πιο μεγάλα προβλήματα  του Κέντρου Υγείας Θήρας. Όμως αυτή τη φορά «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».  Οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν μαζί με τα διαθέσιμα ευρώ για το Κέντρο Υγείας Θήρας Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και αναλώσιμα υλικά που έχει η δική μας Υγειονομική Μονάδα, όπως και οι λοιπές Υγειονομικές Μονάδες των και Κυκλάδων και ίσως όλης της Ελλάδας.

Δεν περιμένετε εμείς να σας αναφέρουμε ότι:

Από τις 16 οργανικές θέσεις Ιατρών υπηρετούν 10

Από τις 7 θέσεις νοσηλευτριών υπηρετούν πέντε (5)

Από τις 5 θέσεις Οδηγών Ασθενοφόρων υπηρετούν τρείς (3)

Από τις δύο θέσεις προσωπικού Καθαριότητας δεν υπάρχει καμία

Έλλειψη γενικού βοηθητικού προσωπικού και

Από τις 9 θέσεις αγροτικών Ιατρών υπάρχει μόνο ένας.

 

Οι κάτοικοι του νησιού μας, έντονα ανησυχούν, βιώνοντας τις δυσκολίες εξυπηρε΄τησης τους από το ελλιπές προσωπικό του Κέντρου Υγείας, φοβούμ3ενοι την αντιμετώπιση κάποιου σοβαρού προβλήματος Υγείας.

Οι υποστηρικτικές προσπάθειες του Συλλόγου μας δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε καν τις στοιχειώδεις ελλείψεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, πράγμα το οποίο πετυχαίναμε μέχρι πριν λίγο καιρό, με τη βοήθεια του Ιδρύματος3 Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού (Τελεφερίκ), του Δήμου Θήρας, των μελών μας και των φορέων του νησιού.

Οι κινήσεις του Υπουργείο Υγείας είναι πολύ αργές για να βελτιώσουν την ήδη υπάρχουσα κακή κατάσταση. Με αγωνία περιμένουμε να στελεχωθούν τα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία. Μετά από πόσους μήνες θα έρθουν οι Αγροτικοί Ιατροί;;;.

Πότε θα προκηρυχτούν οι κενές θέσεις Ιατρών,  Νοσηλευτικού προσωπικού;;;.

Σ’ αυτό το νησί (ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ) που ο πληθυσμός του τους καλοκαιρινούς μήνες δεκαπλασιάζεται, αυτό το Κέντρο Υγείας δεν είναι δυνατόν να παρέχει υπηρε4σδίες Υγείας ούτε στους μόνιμους κατοίκους του, ούτε στους χιλιάδες επισκέπτες.

Για αυτό παρακαλούμε άμεσα: Να επισπεύσετε τις  διαδικασίες στελέχωσης του Κάντρου Υγείας και να λειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο με ΔΗΜΟΣΙΟ Χαρακτήρα.»