“…ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΦΕΥΓΕΙ…”

ΒΙΝΤΕΟ : Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΙΚΙΝΙΩΤΩΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

 

Είναι κάτι σαν έθιμο, που για να καταλάβει κάποιος τη σημασία του πρέπει να έχει ζήσει σε νησί το χειμώνα. Να νιώσει την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι νησιώτες με τα πλοία. Για τους καπετάνιους που κάθε λιμάνι δεν είναι απλά μια στάση στο ταξίδι τους, αλλά ένα καλωσόρισμα σε κάποιο καινούριο κόσμο.

 

ΣΙΚΙΝΟΣ_ΚΟΡΑΗΣ

Χωρίς πολλά λόγια. Φέτος η Σίκινος τήρησε ξανά το έθιμο. Ο Κοραής έφυγε από το λιμάνι, φορτωμένος παραθεριστές. Κι αυτοί που έμειναν εκεί, τους αποχαιρέτησαν με το δικό τους τρόπο. Βουτώντας στη θάλασσα. Ο Καπετάνιος, έκανε τη στροφή του αποχαιρετισμού. Χαιρέτησε παρατεταμένα με τη μπουρού του πλοίου. Μετά από τα μεγάφωνα του πλοίου, ακούστηκε η φωνή του “Γειά σου Δήμαρχε”, για να ακολουθήσουν οι επευφημίες από εκείνους που έφευγαν και όσους έμειναν.

Ο Βασίλης Μαράκης, ένας νέος άνθρωπος, δραστήριος και επιτυχημένος Δημοτικός Άρχοντας, δεν δίστασε, ούτε κρατήθηκε από ψευτοαναστολές. Είχε βουτήξει κι αυτός μαζί με τους άλλους στη θάλασσα. “Γειά σου Δήμαρχε!”.

Στο τέλος δείτε τα δύο βίντεο, που αναρτήθηκαν στο προφίλ του Δημάρχου.

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΑΚΗ

ΜΑΡΑΚΗΣ_ΣΙΚΙΝΟΣ

 

 

 

“Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους, φίλες-φίλους, παλιούς και νέους που επισκέφτηκαν το νησί μας και μας τίμησαν με τη παρουσία τους.
Να είστε όλοι καλά και σας περιμένουμε και του χρόνου να περάσουμε εξίσου όμορφες και αξέχαστες στιγμές…
Ευχαριστώ πολύ τον καπετάν Μιχάλη καθώς και το πλήρωμα του Αδαμάντιου Κοραή για το συγκινητικό χαιρετισμό τους…

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Σικίνου
Βασίλης Μαράκης”.

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *