ΚΑΘΕΛΚΥΕΤΑΙ Ο ΓΑΡΜΠΗΣ

Ο "Γαρμπής" «χτίστηκε» εξ ολοκλήρου στο νησί, απασχολώντας 50 ειδικευμένους τεχνίτες και εργάτες.

Ο “Γαρμπής” «χτίστηκε» εξ ολοκλήρου στο νησί, απασχολώντας 50 ειδικευμένους τεχνίτες και εργάτες.

  Ο Γαρμπής, είναι ο δύστροπος νοτιοδυτικός άνεμος που αναστατώνει τη Σαντορίνη κάθε φορά που θυμώνει. Χτυπάει βίαια τις ακτές, σηκώνει κύμα στα λιμάνια και κάνει τους καπεταναίους να ξαγρυπνούν στη γέφυρα  κάθε φορά που θυμώνει. Αυτό όμως είναι και το όνομα ενός υπερσύγχρονου σκάφους που ναυπήγησε η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης και το Σάββατο 6 Ιουλίου ρίχνει στη θάλασσα, προκειμένου να εξευμενίσει τον ατίθασο γιο του Αιόλου και να εμπλουτίσει το στόλο του νησιού με ένα ακόμα γερό σκαρί.

  Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του νέου σκάφους, είναι όμως το γεγονός πως «χτίστηκε» εξ ολοκλήρου στο νησί, απασχολώντας 50 ειδικευμένους τεχνίτες και εργάτες, ανοίγοντας έτσι την προοπτική για μια νέα ελπιδοφόρα δραστηριότητα. «Επενδύουμε πάντα στο δυναμικό του νησιού και πιστεύουμε ότι με το «Γαρμπή», κερδίσαμε ένα ακόμα στοίχημα», είπε ο Πρόεδρος των Λεμβούχων, κ. Μάκης Κανακάρης. Το πανε΄μορφο σκαρί θα έχει «νονά» την Οιάτισσα συγγραφέα Καδιώ Κολύμβα που με το βιβλίο της « Η Απάνω Μεριά του Κόσμου», απαθανάτισε μια ξεχωριστή στιγμή της ελληνικής πλοιοκτησίας. Καταγράφοντας- λογοτεχνική αδεία- την πολυτάραχη ζωή της γιαγιάς της Καδιώς Νομικού, η διακεκριμένη ποιήτρια και εμπνευσμένη μεταφράστρια του Τζελαλαντίν Ρουμί , έδωσε το έναυσμα στην Ένωση Λεμβούχων, να της ζητήσει να σηματοδοτήσει την αναβίωση μιας τέχνης που άκμασε στην Οία, δίνοντας στον ελληνικό εφοπλισμό μερικές λαμπερές ψηφίδες της ιστορίας της.

  Η επίσημη είσοδος του «Γαρμπή» στο βασίλειο του Ποσειδώνα, γίνεται το Σάββατο στις 20:00 στον Όρμο Φηρών και τα καλοκαιρινά του ταξίδια θα εξυπηρετήσουν το διαρκώς ογκούμενο ρεύμα των επισκεπτών κρουαζιέρας στο νησί. Το 26μετρο σκάφος θα έχει μόνιμο πλήρωμα τεσσάρων ατόμων και βέβαια όπως όλα τα υπόλοιπα του στόλου της Ένωσης πρόκειται να επιτελεί και κοινωνική αποστολή στα νησιά της επαρχίας, μεταφέροντας ασθενείς, παιδιά σχολείων και φιλανθρωπικές ομάδες.