Site icon Santonews

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΟΔΗΜΟΣ ΠΡΟΕΔΟΠΟΙΕΙ -ΟΡΘΑ- ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ;

 

 

 

“Η καθαριότητα αποτελεί μείζον θέμα και προτεραιότητα για το Δήμο Θήρας. Η μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς και οι ιδιαιτερότητες του νησιού μας – 14 Τοπικές Κοινότητες με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους – δυσχεραίνουν πολλές φορές το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο επίτευξης του παραπάνω στόχου ο Δήμος Θήρας ασκεί καθημερινό έλεγχο και εποπτεία στο έργο του ανάδοχου καθαριότητας, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων. Θεωρούμε όμως ότι οι δικές μας προσπάθειες δεν θα ευδοκιμήσουν, αν δεν να συνδράμουν και οι ίδιοι οι πολίτες.

Οι πολίτες οφείλουν να φροντίζουν και να διατηρούν τον περιβάλλοντα χώρο τους καθαρό, να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα, υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης και οικοδομικά υλικά σε κοινόχρηστους χώρους, να συσκευάζουν τα σκουπίδια σε γερές σακούλες, καλά δεμένες και κυρίως να τις τοποθετούν μέσα στους κάδους και όχι έξω απ’ αυτούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπαίνει σε εφαρμογή ο ισχύοντας κανονισμός καθαριότητας, που έχει εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προβλέπει την επιβολή προστίμων ανάλογα την παράβαση.

Παρακαλούμε θερμά για την βοήθεια και την συνεργασία όλων των πολιτών, για τη διασφάλιση της καθαριότητας του νησιού μας, η οποία πρέπει να αποτελεί υποχρέωση και μέριμνα όλων μας”.

Exit mobile version