ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

 

Απορία από τη Santonews: Τα πρόστιμα στους παραβάτες, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Η πίεση -ξέρετε τον τρόπο- προς τους εργολήπτες της καθαριότητας, θα υπάρξει;. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

O Δήμος Θήρας ασκεί καθημερινό έλεγχο και εποπτεία στο έργο του ανάδοχου καθαριότητας, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων. Πιστεύουμε όμως ότι οι δικές μας προσπάθειες δεν θα ευδοκιμήσουν, αν δεν συνδράμουν και οι ίδιοι οι πολίτες.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς και οι ιδιαιτερότητες του νησιού μας – 14 Τοπικές Κοινότητες με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους – δυσχεραίνουν πολλές φορές το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής στον τομέα αυτό.

Οι πολίτες οφείλουν να φροντίζουν και να διατηρούν τον περιβάλλοντα χώρο τους καθαρό, να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα, υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης και οικοδομικά υλικά σε κοινόχρηστους χώρους (όπως parking ή αυτοσχέδιες χωματερές), να συσκευάζουν τα σκουπίδια σε γερές σακούλες, καλά δεμένες και κυρίως να τις τοποθετούν μέσα στους κάδους και όχι έξω απ’ αυτούς.

Ήδη ο Δήμος Θήρας έχει προβεί σε συστάσεις προς τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανονισμούς καθαριότητας και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις.

Παρακαλούμε θερμά για την βοήθεια και την συνεργασία όλων των πολιτών, για τη διασφάλιση της καθαριότητας του νησιού μας, η οποία πρέπει να αποτελεί υποχρέωση και μέριμνα όλων μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *