«ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ – ΚΑΘΑΡΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ»

Ημερίδα Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και ECAS την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο

 

 

 

 

“Με στόχο την ενημέρωση την πρόληψη, αλλά και την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκομένων, η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας σε συνεργασία με την εταιρία ECAS διοργανώνει Ημερίδα την Τρίτη 29 Οκτωβρίου με θέμα: «ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ – ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΔΟΜΕΣ».

Πρόκειται για ένα φαινόμενο – ένα «κρυφό» πρόβλημα – που επιβαρύνει και απειλεί το αποχετευτικό σύστημα και κατ’ επέκταση την ύδρευση, το περιβάλλον, την βιωσιμότητα του τουρισμού και εν γένει το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αφορά στην αλόγιστη ρίψη λιπών, ελαίων και στερεών αποβλήτων τροφίμων στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού που οδηγεί σε εμφράξεις του δικτύου και υπερχειλίσεις, απειλώντας τη δημόσια υγεία, προκαλώντας κινδύνους στην ύδρευση και δημιουργώντας ρύπανση και σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Στην Ημερίδα θα προβληθούν στοιχεία για την έκταση του φαινομένου στο νησί και θα διερευνηθούν οι τρόποι άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η Σαντορίνη καλείται να γίνει πρωτοπόρος, σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, που διαφυλάσσουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την ποιότητα της ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 10:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *