Η ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Η ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

santorini_mural  Η αμερικανική ιστοσελίδα Scoop San Diego, πρότεινε στους αναγνώστες της «7 τρόπους» για να φέρουν την ομορφιά στο σπίτι τους. « Το να βρίσκεσαι έξω, δε συγκρίνεται με τίποτα», γράφει ο συντάκτης. «Καταπραΰνει την ψυχή, ηρεμεί το πνεύμα και ικανοποιεί τις αισθήσεις σας». Επειδή ωστόσο, το να βρίσκεται κάποιος, σε φυσικά τοπία, δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε φτηνό, η σελίδα υποδεικνύει εναλλακτικούς τρόπους, για να επιτευχθεί η περιπόθητη ηρεμία: Τη διακόσμηση των σπιτιών ή γραφείων με όμορφα τοπία και μικρές κατασκευές. Και ανάμεσα στις 7 προτάσεις οι δύο προέρχονται από τη Σαντορίνη.

«Θέλετε ηρεμία;. Προσθέστε ένα «παράθυρο» στο γραφείο σας που επιτρέπει στο βλέμμα σας να «ταξιδέψει» στα γαλήνια νερά του λιμανιού της Σαντορίνης (σ.σ του Όρμου Φηρών) κάποια όμορφη και διαυγή μέρα», γράφει παρουσιάζοντας ένα μεγάλο πόστερ, με τα κρουαζιερόπλοια να λικνίζονται κάτω από την καλντέρα των Φηρών.santorini_mural2

Η επόμενη πρόταση αφορά στο μπάνιο, και αυτή τη φορά, φιγουράρει πάλι η Καλντέρα, με τους γαλάζιους τρούλους και «τη συγκλονιστική βραχώδη ακτογραμμή της Σαντορίνης».

Οι άλλες προτάσεις, περιλαμβάνουν μόνο ένα προορισμό (το Κάουι της Χαβάης) και μερικές κατασκευές συνθέσεις που σύμφωνα με τη σελίδα, λειτουργούν κατευναστικά για τους «έγκλειστους» του σύγχρονου τρόπου ζωής.

http://scoopsandiego.com/online_features/home_decorating/ways-to-bring-the-spectacular-beauty-of-nature-into-your/article_727cbf23-1ebb-5ade-b8fb-45249b9dd73f.html