ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ ΘΗΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

Exo Gonia_dexameni (Α)“Νέα Υδατοδεξαμενή κατασκευάζεται στην Έξω Γωνιά για την εξυπηρέτηση των αναγκών ύδρευσης του οικισμού της Έξω Γωνιάς Θήρας. Το έργο ξεκίνησε μέσα Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες.

Η δεξαμενή θα κατασκευαστεί στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται επάνω από τον οικισμό της Έξω Γωνιάς κοντά στη θέση που σήμερα βρίσκονται οι δεξαμενές Δ2 και Δ3 με σκοπό μετά το πέρας των εργασιών να αντικαταστήσει τη λειτουργία τους.

Η δεξαμενή που πρόκειται να κατασκευαστεί βρίσκεται δίπλα από μεγάλη υπόγεια θολωτή ομβριοδεξαμενή χωρητικότητας περίπου 500m3. Από την δεξαμενή αυτή ξεκινάει βαρυτικός αγωγός ο οποίος «υδροδοτεί» το άνω μέρος του οικισμού της Έξω Γωνιάς. Η υφιστάμενη αυτή δεξαμενή παρουσιάζει προβλήματα διαρροών, ενώ ταυτόχρονα, τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στη δεξαμενή δεν έχουν επαρκή πίεση. Για τους παραπάνω λόγους, κρίθηκε απαραίτητη η παύση λειτουργίας της υφιστάμενης και η κατασκευή νέας στο χώρο περίπου που βρίσκεται η σημερινή, η οποία όμως θα κατασκευαστεί σε ψηλότερο κατά το δυνατόν υψόμετρο ενώ ένα μέρος της θα είναι υπέργειο. Η δεξαμενή θα τροφοδοτηθεί άμεσα από την υφιστάμενη γεώτρηση και μελλοντικά από αγωγό που θα ξεκινά από αντλιοστάσιο στην περιοχή της εκκλησίας του Αγ. Χαράλαμπου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 110,700€ και φορέας υλοποίησης του η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θήρας (Δ.Ε.Υ.Α.Θ)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *