“ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΙΛΑ

 

 

ΜΠΑΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗΣ“Η τελευταία εξέλιξη στο Euro group, για την επιβολή στη χώρα μας του αυτόματου «κόφτη δαπανών», ήλθε σαν αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, και ας λέει η Κυβέρνηση ότι η χώρα μας απέκτησε ισότιμη παρουσία!!

Με την εξέλιξη αυτή γινόμαστε οριστικά και χωρίς προσχήματα ένα κράτος αποικία, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα.

Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι και μέχρι τώρα έτσι γινόταν.

Δεν θα διαφωνήσω μαζί του. Με μόνη την διαφορά ότι τυπικά οι αποφάσεις παίρνονταν έμμεσα από το λαό, αφού αυτός εκλέγει τους βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και αυτοί ψήφιζαν!.

Με δεδομένη την κάθε φορά έγκριση από τους βουλευτές, η Ελληνική Κυβέρνηση μπορούσε να προβάλλει ως επιχείρημα ότι, κάποια μέτρα δεν μπορούν να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και η Ευρώπη να προβληματιστεί μήπως προκύψουν ακραίες καταστάσεις!.

Το κυριότερο όμως ήταν ότι, κάποιοι βουλευτές που είχαν ελάχιστη συνείδηση, θα έμπαιναν στο δίλημμά πώς θα αντιμετωπίσουν τους πολίτες που τους ψήφισαν . Ήταν το ποιο επώδυνο για αυτούς, αφού την επόμενη φορά θα έχαναν την καρέκλα και μαζί τον παχυλό μισθό.

Έτσι βρέθηκε η λύση!!! Οι βουλευτές πουλάνε την αξιοπρέπειά τους και την ψήφο τους στο κόμμα και τους Υπουργούς , και όλες οι αποφάσεις για μειώσεις Μισθών και Συντάξεων, αποφασίζονται αυτόματα από τους πιστωτές και τον Πρωθυπουργό και υλοποιούνται με Προεδρικά διατάγματα, με υπογραφές των αρμοδίων Υπουργών και του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίχως να περνάνε από την βουλή!!!

Έτσι και Ευρωπαίοι περνάνε όσα μέτρα θέλουν, σε βάρος του λαού, αλλά και οι βουλευτές νομίζουν ότι έχουν ξεφύγει από την λαϊκή κατακραυγή, αφού δεν θα ψηφίζουν επώδυνα για το λαό νομοσχέδια.

Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν!!.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε σε όσους από αυτούς νομίζουν πως, αποφεύγουν τις ευθύνες τους, πουλώντας την ψήφο τους , και ψηφίζοντας το νομοσχέδιο που θα καθιερώνει τον «Αυτόματο Κόφτη», συμβάλλοντας έτσι στην κατάργηση του Κοινοβουλίου, ότι θα καταχωρηθούν με μαύρα γράμματα στην ιστορία, και στη συνείδηση του λαού, ως οι βουλευτές που χωρίς ντροπή έδωσαν καίριο χτύπημα στη Δημοκρατία, και κατάργησαν για σοβαρά θέματα το Κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Χώρας!!!

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Δημοκρατικής Συμπαράταξης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *