Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Συμβολική κατάληψη του εργοταξίου, σήμερα στο Γυμνάσιο Μεσαριάς.

Συμβολική κατάληψη του εργοταξίου, σήμερα στο Γυμνάσιο Μεσαριάς.

   Συμβολική κατάληψη του εργοταξίου, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι και υπεργολάβοι του Γυμνασίου Μεσαριάς, διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη του αναδόχου εργολάβου. Αυτό αποτελεί μια ακόμα φάση της κακοδαιμονίας του έργου που από την εποχή του σχεδιασμού του ακόμα, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.  Σε αυτή τη φάση όμως το πράγμα γίνεται πιο σοβαρό, καθώς εργαζόμενοι- όπως ο πρώην μηχανικός του έργου- διαμαρτύρονται για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ τοπικοί υπεργολάβοι  δεν έχουν πάρει όχι μόνο την αμοιβή για την εργασία, αλλά έχουν πληρώσει κιόλας για τα υλικά που προσέφεραν ως τμήμα της δουλειάς τους, στους προμηθευτές τους. Το αποτέλεσμα είναι πως οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν με πλήρη οικονομική ασφυξία και μάλιστα σε μια εποχή που ο κλάδος της οικοδομής κυριολεκτικά στενάζει.  Κατήγγειλαν μάλιστα, ότι κάποια στιγμή τους δόθηκαν επιταγές που αποδείχτηκαν χωρίς αντίκρισμα, με αποτέλεσμα να έχουν προσφύγει σε δικηγόρους .

Υποτίθεται ότι θα ήταν το πρώτο "πράσινο" Σχολείο των Κυκλάδων, αλλά μέχρι τώρα έχει "μαυρίσει" την καρδιά όσων το περιμένουν.

Υποτίθεται ότι θα ήταν το πρώτο “πράσινο” Σχολείο των Κυκλάδων, αλλά μέχρι τώρα έχει “μαυρίσει” την καρδιά όσων το περιμένουν.

  Στο εργοτάξιο, βρέθηκαν σήμερα εκτός από τους διαμαρτυρόμενους, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καμπουράκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Σιγάλας και Ιουλία Καραμολέγκου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ Θήρας, που συνομίλησαν με τον υπεύθυνο που βρισκόταν εκεί. Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν, από την πλευρά της η Περιφέρεια- είναι ο υπεύθυνος υλοποίησης- καταβάλλει κανονικά τα ποσά που αντιστοιχούν στους λογαριασμούς και μάλιστα πιέζει για τη γρήγορη υλοποίηση του έργου, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός ύψους 55.000 ευρώ», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Πολύ αργοί οι ρυθμοί των εργασιών

Πολύ αργοί οι ρυθμοί των εργασιών

 

Ντροπιαστικές για σύγχρονο κράτος, είναι οι συνθήκες στο σημερινό Γυμνάσιο Μεσαριάς.

Ντροπιαστικές για σύγχρονο κράτος, είναι οι συνθήκες στο σημερινό Γυμνάσιο Μεσαριάς.

Υπενθυμίζεται πως το έργο είχε αρχικά ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), ο οποίος όμως υπαναχώρησε λόγω έλλειψης κονδυλίων. Ξεκίνησε τότε μια μεγάλη προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν καθώς οι ρυθμοί κατασκευής ήταν πολύ χαμηλοί, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συνεχείς παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς. Το κτίριο – θα είναι το πρώτο πράσινο σχολείο των Κυκλάδων- επρόκειτο να παραδοθεί προς χρήση στη φετινή σχολική χρονιά, αλλά αυτό είναι πλέον ένα μακρινό ενδεχόμενο.