Site icon Santonews

“Κατάκτηση πρώτης γραμμής για τον κόσμο του νησιωτικού αθλητισμού”

Α.Πατηνιώτης για το “Χίλων”

 

 

 

 

  “Η ρητή εισαγωγή του κριτηρίου της νησιωτικότητας στο πρόγραμμα αθλητικών επιχορηγήσεων «Χίλων», αποτελεί μια κατάκτηση πρώτης γραμμής για τον κόσμο του νησιωτικού αθλητισμού.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Γιάννη Βρούτση δημιουργούν ένα τοπίο, όπου η νησιωτικότητα δεν είναι πλέον μόνο μια θεωρητική προσέγγιση, αλλά και δέσμη ενεργειών με συγκεκριμένα, μετρήσιμα και αναπτυξιακά μεγέθη.

Τα σωματεία και οι ομάδες των νησιών, αντικρίζουν για πρώτη φορά την Πολιτεία να τα αντιμετωπίζει με όρους θετικής ισοτιμίας, απαλείφοντας την ανισότητα που η γεωγραφική ιδιαιτερότητα, δημιουργούσε στη λειτουργία τους.

Το ακόμα σημαντικότερο, είναι πως δεν πρόκειται για παρέμβαση που γίνεται έκτακτα ή για μια μόνο φορά, αλλά συμπεριλαμβάνεται ως μόνιμο κεκτημένο, για την αναπτυξιακή πορεία του αθλητισμού της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, διακήρυξε την προσήλωσή του στον στόχο της νησιωτικότητας. Με αυτή του την ενέργεια, έδειξε πως η άμβλυνση των ανισοτήτων, φεύγει από τη θεωρία, μπαίνοντας σοβαρά και μετρήσιμα στο πεδίο δράσης και δημιουργίας.

Οι νησιωτικές κοινωνίες, οι αθλούμενοι και τα σωματεία, ωφελούνται πλέον σημαντικά και με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι μια σπουδαία εξέλιξη.

 

Αντρέας Πατηνιώτης

Αντιπρόεδρος ΑΟ Θήρας- μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ

 

Exit mobile version