ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ

 

 

 

“Η Δημοτική Κοινότητα της Μεσαριάς και του Βόθωνα προστέθηκαν στη λίστα καταγραφής της περιουσίας του Δήμου Θήρας, η οποία έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο σε συνεργασία με ειδικό μελετητικό γραφείο το οποίο και έχει αναλάβει την μελέτη και καταγραφή των περιουσιακών του στοιχείων.

Μέχρι στιγμής η καταγραφή έχει ολοκληρωθεί για τις πέντε (5) κοινότητες που βρίσκονται ήδη στο κτηματολόγιο, τις κοινότητες του Εμπορείου, Ακρωτηρίου, Μεγαλοχωρίου, Επισκοπής Γωνιάς και Πύργου. Επιπλέον, ολοκληρωμένη καταγραφή υπάρχει για την Έξω Γωνιά, Μεσαριά και Βόθωνα, περιοχές οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο κτηματολόγιο.

Στόχος του Δήμου Θήρας είναι συνεχιστεί η καταγραφή των περιοχών του νησιού έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τα ακίνητα που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η καταγραφή αυτή θα βοηθήσει τη σωστή αποτύπωση των ακινήτων του Δήμου φορολογικά (για παράδειγμα βρέθηκαν αρκετές διπλοεγγραφές ακινήτων), ενώ παράλληλα ο φάκελος της κάθε κοινότητας που δεν είναι ενταγμένη στο κτηματολόγιο θα είναι έτοιμος προς ένταξη όταν θα ξεκινήσει το κτηματολόγιο στις κοινότητες αυτές.

Συντονιστής του εγχειρήματος είναι η δημοτική σύμβουλος κ. Ιωάννα Βαμβακούρη και σημαντική βοήθεια έως τώρα έχουν προσφέρει οι πρόεδροι των παραπάνω κοινοτήτων καθώς και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήρας (ΔΕΥΑΘ) κ. Νίκος Μάινας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *