Site icon Santonews

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνδικάτο εργαζομένων σε τουρισμό επισιτισμό επαρχίας Θήρας

 

 

 

 

 

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους εργαζόμενους του κλάδου μας γιατί διεκδικούν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας στα ξενοδοχεία, την εφαρμογή της Σύμβασης στον Επισιτισμό, την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

 

Η σημερινή εγκληματική επίθεση της αστυνομίας κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση και στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το συνδικάτο, είχε σαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς 2 συναδέλφων οι οποίοι προκλήθηκαν από τα δολοφονικά χτυπήματα των γκλοπ των αστυνομικών ενώ ένας εκ των δύο μάλιστα  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και τη σύλληψη του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής Γιώργος Στεφανάκης και ο Νίκος Λαβαντσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ».

 

Μπορεί μετά την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση εργαζομένων και σωματείων να αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, αλλά έγινε ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει με την βία τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενώ επιδιώκει με αναίτιες συλλήψεις και εκφοβισμούς να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα σχέδια Κυβέρνησης, Ξενοδόχων και μεγάλων αλυσίδων εστίασης  που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε δούλους για να διευρύνουν τα κέρδη τους.

 

Έγινε ξεκάθαρο ότι  απέναντι μας έχουμε ένα κράτος εχθρικό που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, όπως ακριβώς ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως:

 

«Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες ΜΑΤ και καταστολή»

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!!!

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ”.

Exit mobile version