KATA THΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟ ΠΑΜΕ ΘΗΡΑΣ

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

 

 

 

PAME «Για το “ξεπούληµα” των 14 αεροδροµίων

 

« ∆ε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός µε τη νέα διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για ν’ αποκαλυφτεί, ότι οποιοδήποτε αστικό κόµµα κι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα υλοποιήσει µε απόλυτη συνέπεια τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των αεροµεταφορών. Ότι δεν πρέπει οι εργαζόµενοι να αφήνουµε την τύχη τη δικιά µας και της λαϊκής περιουσίας σε πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των όποιων επιχειρηµατικών συµφερόντων.

 

Θα ξανατονίσουµε τις τραγικές συνέπειες που συνεπάγεται η εκχώρηση των αεροδροµίων για τους εργαζόµενους στην ΥΠΑ και το λαό: ∆ραµατική συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, επισφαλείς και πανάκριβες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό, για τα λαϊκά στρώµατα. Στις τραγικές αυτές συνέπειες πρέπει να συνυπολογιστούν και εκείνες που θα ανακύψουν από την πλήρη εφαρµογή των κανονισµών και οδηγιών της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση της αεροναυτιλίας και την ενσωµάτωση του εθνικού χώρου στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό, αφού θα ανοίξει ο δρόµος στους παρόχους – ιδιώτες υπηρεσιών αεροναυτιλίας να εκµεταλλεύονται τους δηµόσιους πόρους και θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώµατα.

 

 

Η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ και η πλειοψηφία της (∆ΑΚΕ και ΣΥΠΡΟΣΥΠΑ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ) όλα τα προηγούµενα χρόνια απέκρυπτε τους πραγµατικούς υπαίτιους της αντιλαϊκής πολιτικής, που είναι η κερδοφορία των µονοπωλίων και των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων και κοκοροµαχώντας µε τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου και της ΥΠΑ, συστηµατικά στήριξαν τις αποφάσεις για το ξεπούληµα των αεροδροµίων και τη διάλυση της Υπηρεσίας. Το ίδιο έκαναν µέχρι τέλους, ακόµα και στις 21 Οκτώβρη όπου ούτε πρότειναν ούτε αποφάσισαν καµιά κινητοποίηση, καµιά αγωνιστική διαµαρτυρία, παρά µόνο δικαστική προσφυγή κατά της σύµβασης παραχώρησης των αεροδροµίων (!) αδιαφορώντας επί της ουσίας για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό για τους εργαζοµένους της ΥΠΑ και τα λαϊκά στρώµατα.

 

Με “απειλές” για δικαστικές προσφυγές και µε άλλες προφάσεις, προσπάθησαν να εγκλωβίσουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διάθεση και αντίδραση των εργαζοµένων ενάντια στο ξεπούληµα των αεροδροµίων. Κρύβουν σκόπιµα ότι η πώληση των αεροδροµίων, η ιδιωτικοποίηση του δηµόσιου πλούτου αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στη διασφάλιση και µεγιστοποίηση της κερδοφορίας του µεγάλου κεφαλαίου. Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η ιδιωτικοποίηση των αεροδροµίων και της δηµόσιας περιουσίας γενικότερα έχει προβλεφθεί στο ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο µε την αιτιολογία ότι εξυπηρετεί το δηµόσιο συµφέρον!!! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει µε γρήγορους ρυθµούς τα αντιλαϊκά βάρβαρα µέτρα τόσο των προηγούµενων κυβερνήσεων, ΕΕ και ∆ΝΤ, που δεν υλοποιήθηκαν, όσο και νέα που η ίδια προτείνει. Χτυπάει όλες τις πλευρές της ζωής της λαϊκής οικογένειας προκειµένου να πάρει µπροστά η καπιταλιστική ανάπτυξη.

 

 

Η κυβέρνηση και τα στηρίγµατά της κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για τα δικά τους συµφέροντα, τα συµφέροντα της αστικής τάξης. Αφού προεκλογικά µιλούσαν για ξεπούληµα των αεροδροµίων αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα είχαν αντίρρηση για ένα καλύτερο τίµηµα και καλλιεργώντας την αντίληψη ότι υπάρχει «καλό ξεπούληµα», τελικά υπέγραψαν τη σύµβαση που κατήγγειλαν!!! Το ζήτηµα είναι τι θα κάνουµε εµείς, οι εργαζόµενοι. Η µόνη λύση είναι να ξεσηκωθούµε απέναντι σε όσους καταδυναστεύουν τη ζωή µας. Να πάρουµε την υπόθεση στα χέρια µας. Έχουµε χρέος απέναντι στους εαυτούς µας, στην κοινωνία, κυρίως στα παιδιά µας και στις επόµενες γενιές.

Γνωρίζουµε ότι οι συσχετισµοί µπορεί να µην είναι ευνοϊκοί σήµερα κι αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να εργαστούµε µε ακόµη περισσότερη ένταση για την ανασυγκρότηση του εργατικού – λαϊκού κινήµατος, την αντίσταση και την αντεπίθεση. Να είµαστε σε εγρήγορση γιατί ακολουθούν το λιµάνι του Πειραιά, η Εθνική Ασφαλιστική, ενώ οι άνθρωποι της Σουέζ επισκέπτονται αυτές τις µέρες τα κτίρια της ∆ιοίκησης της ΕΥ∆ΑΠ ανοίγοντας το θέµα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Να καταλάβουµε όλοι ότι τίποτα το θετικό δεν µπορεί να προκύψει για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώµατα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Κι αυτοί που ισχυρίζονται ότι µε τις ιδιωτικοποιήσεις θα πάρει µπροστά η οικονοµία, ας µας πουν γιατί µετά από το όργιο των ιδιωτικοποιήσεων από το 2004 και µετά η οικονοµία δεν πήγε µπροστά; Γιατί µετά την αποκρατικοποίηση – ιδιωτικοποίηση µέσω του χρηµατιστηρίου του 48,5% της ∆ΕΗ, του 64% των Ελληνικών Πετρελαίων, του 49% του ΟΠΑΠ, του 92% της Εθνικής Τράπεζας, του 38% της ΕΥ∆ΑΠ κ.α. καταλήξαµε µε 1.500.000 ανέργους και 300 δις χρέος;

 

“Ξεπούληµα” δεν είναι µόνο όταν πουλάς κάτι σε χαµηλότερη τιµή από την αξία του. “Ξεπούληµα” είναι η πώληση εκείνου που αποτελεί δηµόσιο πλούτο, δηµόσιο αγαθό, λαϊκή περιουσία χρόνων ακόµα και αιώνων, σε οποιοδήποτε τίµηµα. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗ ∆ΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

 

Π.Α.ΜΕ. Γραµµατεία Σαντορίνης».