Site icon Santonews

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΕΔΗΝΑΤΖΗΔΕΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

 

 

 

Η απορία επαναλαμβάνεται. Πως τόσα χρόνια με τους 4-5 ηρωικούς γιατρούς τις ελάχιστες Νοσοκόμες και το πενιχρό σε αριθμό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θήρας, δεν ήξεραν καν που πέφτει η Σαντορίνη και τώρα με το υπερσύγχρονο ο Νοσοκομείο των 145 εργαζομένων, ανακαλύπτουν “σημεία και τέρατα”;.

 

 

 

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Νοσοκομείο Σαντορίνης, αν και Δημόσιο κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών.

 

ΑΘΗΝΑ 5/11/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 890

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νοσοκομείο Σαντορίνης

Αν και Δημόσιο, κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών.
Χρεώνει αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ που στα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία και στον Ιδιωτικό Τομέα χρεώνεται 71 ευρώ όπως προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο.
Χρεώνει ακτινογραφία 40 ευρώ αντί για 4 – 5 ευρώ που ορίζει το κρατικό τιμολόγιο
Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρούς βασικών ειδικοτήτων.

Η κερδοσκοπία είναι αδίκημα που διώκεται από τον ποινικό κώδικα. Για τις χρεώσεις σε Ασθενείς του Νοσοκομείου Σαντορίνης ποιος θα διωχθεί; Δεν θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη ή άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε ως Δημόσιο, 15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕΜΥ Α.Ε.), κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών.

Συνέταξε και εφαρμόζει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αυθαίρετα χωρίς να εφαρμόζει τα Προεδρικά Διατάγματα, που ορίζουν το κρατικό τιμολόγιο αμοιβών Ιατρικών επισκέψεων και Ιατρικών οδοντιατρικών πράξεων για Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Άκρως παράνομη πράξη. Το Νοσοκομείο «δαγκώνει» τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί με αυθαίρετες χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Σας κοινοποιούμε τιμολόγιο Αυστραλέζας τουρίστριας που πλήρωσε την Αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ και 40 ευρώ για την εξέτασή της ως έκτακτο περιστατικό!!!
Οι ασθενείς από όποια χώρα του κόσμου και εάν κατάγονται και προσέρχονται σε Δημόσια Νοσοκομεία ως έκτακτα περιστατικά εξετάζονται δωρεάν. Στη Σαντορίνη πληρώνουν 40 ευρώ.
Η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ στα Δημόσια Νοσοκομεία χρεώνεται 71ευρώ με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 157/1991 (σελ. 1047). Η χρέωση είναι 24.230 δρχ και με τη μετατροπή της δραχμής σε ευρώ κοστίζει 71 ευρώ. Τόσο χρεώνεται και σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία.
Η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου με βάση το τιμολόγιο του κράτους κοστίζει 71 ευρώ πληρωμένη εξ ολοκλήρου από τη τσέπη του Ασθενή.

Στη Σαντορίνη ο ευρωπαίος τουρίστας ή μετανάστης χωρίς ΑΜΚΑ χρεώνεται 150 ευρώ και ο τουρίστας ή μετανάστης που κατάγεται από χώρα εκτός Ευρώπης 300 ευρώ. Διπλά Βιβλία!!! Τι έχει να πει ο κος Πανοτόπουλος ο εκλεκτός του Πολάκη που διοικεί το Νοσοκομείο;
Σας κοινοποιούμε τιμολόγιο χρέωσης της Αυστραλέζας τουρίστριας που μας κάνει ρεζίλι διεθνώς και του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ 157/1991)!!!
Σας κοινοποιούμε και άλλα τιμολόγια χρεώσεων ασθενών (τουριστών) που δείχνει ότι το Νοσοκομείο κερδοσκοπεί ασύστολα. Μία ακτινογραφία που σε Δημόσιο Νοσοκομείο ή τον Ιδιωτικό Τομέα κοστίζει 4 – 5 ευρώ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης χρεώνεται 40 ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στο κράτος Πολάκη!!!
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
15 Ιουλίου 2016 την ημέρα των εγκαινίων του Νοσοκομείου από τον κο Τσίπρα, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Κυβέρνηση, διέθετε 22 γιατρούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Δεσμεύτηκε τότε ο Πρωθυπουργός για άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου. Σήμερα 2,5 χρόνια μετά τα εγκαίνια οι γιατροί του Νοσοκομείου είναι 23.
Σας κοινοποιούμε την κατάσταση με τους υπηρετούντες Ιατρούς.
Από τους 26 που αναγράφονται στην κατάσταση, οι δύο είναι λοιπό επιστημονικό προσωπικό και ένας Ιατρός είναι στο περιφερειακό ιατρείο της Οίας και κάνει μόνο εφημερίες στο Νοσοκομείο.
Είπε στα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός: Οι γυναίκες θα γεννάνε στον τόπο τους. Με έναν Παιδίατρο και δύο Γυναικολόγους πως;

Θα λειτουργήσει Τεχνητός Νεφρός ώστε οι νεφροπαθείς να μην ξενιτεύονται και να κάνουν αιμοκάθαρση στον τόπο τους. Χωρίς κανένα Νεφρολόγο πως;
Από την κατάσταση των υπηρετούντων ιατρών φαίνεται ότι η κάλυψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες είναι με έναν ή δύο γιατρούς και ως εκ τούτω δεν καλύπτονται οι εφημερίες όλο το μήνα. Λείπουν τελείως βασικές ειδικότητες Ιατρών (Οφθαλμίατρος, Γαστρεντερολόγος, ……κλπ).
Οι Αεροδιακομιδές συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό. 6-10 την εβδομάδα!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Exit mobile version