ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ

 

 

http://my.fakingnews.firstpost.com/files/2014/05/StreetDog.jpg

http://my.fakingnews.firstpost.com/files/2014/05/StreetDog.jpg

Περιστατικό με τον τραυματισμό αδέσποτου ζώου στο κέντρο των Φηρών, καταγγέλλει η ζωοφιλική ιστοσελίδα Zoosos.gr, επικαλούμενη δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων. Σύμφωνα με αυτές, Δημοτικός Σύμβουλος Θήρας ενεπλάκη σε ατύχημα που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αδέσποτου σκύλου. Αντιλαμβανόμενος τις αντιδράσεις των ανθρώπων που είδαν το περιστατικό, κατέβηκε από το όχημά του για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ξαναμπήκε στο όχημά του και αναχώρησε προς το Ημεροβίγλι.

Η Santonews επικοινώνησε με τον Δημοτικό Σύμβουλο, προκειμένου να έχει την άποψή του για το συμβάν. Σύμφωνα με τα όσα είπε (δεν έχουν μαγνητοφωνηθεί):
1. Κατευθυνόταν προς το σπίτι του και αντελήφθη ότι κάτι είχε συμβεί μπροστά από το κτίριο της Εφορίας, περιοχή που όπως τόνισε, όλοι ξέρουν πως σε καμία ώρα της ημέρας ή της νύχτας δεν είναι δυνατόν οποιοδήποτε όχημα να αναπτύξει ταχύτητα, λόγω της στενότητας του δρόμου και της συνεχούς κίνησης πεζών.
2. Εκεί υπήρχε μια αγέλη 5-6 αδέσποτων που όπως συχνά συμβαίνει κινήθηκαν προς το όχημά του. Όπως είπε δεν αντελήφθη κανένα χτύπημα και καμία εμπλοκή στους τροχούς.
3. Στην περιοχή υπήρχε μια παρέα, που χειρονομούσε, θέλοντας ίσως να ειδοποιήσει τον οδηγό για κάτι που είχε συμβεί. Ο ίδιος κατέβηκε από το όχημα, αλλά το αδέσποτο ζώο, είχε ήδη εξαφανιστεί. Για να μη δοθεί συνέχεια και επειδή ήταν προχωρημένη (04:30 τα ξημερώματα), ο ίδιος προτίμησε να αναχωρήσει από την περιοχή, θεωρώντας πως μια αντιδικία με τους παριστάμενους θα ήταν περιττή.
4. Συνθήκες για αυτόφωρο δεν υπήρξαν, παρά μόνο μια κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα (μετά από αναφορά και όχι επίσημη καταγγελία) για διακρίβωση των περιστατικών. Ο ίδιος παρουσιάστηκε μόλις κλήθηκε, αλλά δεν ασκήθηκε κάποια δίωξη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, συναισθηματικά φορτισμένος, μετά την εξιστόρηση του περιστατικού, είπε και το επανέλαβε αρκετές φορές: «Είναι δυνατόν; Είμαι εκείνος που σαν Αντιδήμαρχος , ξεκίνησα ειδικό πρόγραμμα, πάλεψα και έδωσα πολλές μάχες για την προστασία, την περίθαλψη και τη φιλοξενία των αδέσποτων, είναι δυνατόν να αδιαφορήσω;.».
ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: http://www.zoosos.gr/article/5839/sadorine-o-upopsephios-demarhos-methusmenos-eserne-ton-skulo-pou-htupese-me-ih-tou