ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αραχνιάζει το κόστους 14 εκ. Νοσοκομείο

Αραχνιάζει το κόστους 14 εκ. Νοσοκομείο

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=J9ac0DqmdP0

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

οι δαπάνες για την Υγεία και τη Κοινωνική περίθαλψη έχουν μειωθεί πάνω από 40% από το 2010. Τα Δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, εξοπλισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Στο νησί μας, το Κέντρο Υγείας Θήρας υπολειτουργεί και εδώ και πολύ καιρό δεν μπορεί να προσφέρει υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας. Λείπουν αγροτικοί ιατροί, λείπει ορθοπεδικός, λείπουν οδηγοί ΕΚΑΒ, λείπει αναισθησιολόγος. Όσοι ιατροί υπάρχουν έχουν εξαντληθεί από τις συνεχείς εφημερίες. Οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό είναι μεγάλες ενώ τα μηχανήματα που υπάρχουν χρειάζονται συντήρηση.

Παράλληλα, το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο μας, ενώ είναι έτοιμο από το 2011, παραμένει κλειστό με πρόσχημα την αδυναμία του κράτους να το λειτουργήσει.

Στείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Αντώνη Σαμαρά και στον Υπουργό Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη, τον Δεκέμβριο του 2013, καταγράφοντας τα προβλήματα υγείας του νησιού μας, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή μας για να μας εξασφαλίσουν τα αυτονόητα και απαιτώντας τόσο την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Θήρας όσο και την άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου. Τους είχαμε, επίσης, δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του 2013, γιατί διαφορετικά θα προβαίναμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι «αρμόδιοι» αγνόησαν την επιστολή μας και επομένως οφείλουμε ως Συντονιστικό Υγείας Θήρας να συσπειρώσουμε το Θηραϊκό λαό ώστε ΜΑΖΙ να αποφασίσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα απαιτήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα σε ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ Υγεία για ΟΛΟΥΣ.

Σας καλούμε, λοιπόν, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2014 στις 11:00 το πρωί

στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας

στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Αποφασίζουμε για ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.

Απαιτούμε

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.

Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Το Συντονιστικό Θήρας για την Υγεία

Δήμος Θήρας ΕΛΜΕ Θήρας Πολίτες της Οίας Σύλλογος Πολυτέκνων Θήρας
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας Εργαζόμενοι Αερολιμένα Θήρας Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα”
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Φηρών Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Εμπορείου Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Θήρας Σύλλογος Νεφροπαθών και Φίλων Θήρας
Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Σύλλογος «Διεθνής Δράση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό» Σαντορίνης Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Πύργου-Μεγαλοχωρίου Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας