ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

 

“Εμείς οι Κυκλαδίτες, ενεργοί πολίτες ή αιρετοί, που έχουμε δώσει  διαχρονικά το παρόν στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για τα προβλήματα των νησιών μας, την άλλοτε ξεχασμένη Ελλάδα, μέσα από τους μαζικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αγροτικών Συνεταιρισμών, των επαγγελματικών, συνδικαλιστικών και πολιτιστικών οργανώσεων, μέσα από τα Κινήματα της Οικολογίας, για την προστασία του ευαίσθητου φυσικού νησιωτικού περιβάλλοντος, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς, συστρατευόμαστε σήμερα, με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα, στον αγώνα για τη συγκρότηση της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης.

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ανακόπηκε εν τη γενέσει της η πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας, που σε δυσμενείς πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, κάτω από τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών, ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ταυτόχρονα με τον αγώνα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, που έγινε πράξη τον Αύγουστο του 2018.

 

 

Το μήνυμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, παρά την ήττα, ήταν σαφές. Το 32% του Ελληνικού λαού αποφάσισε ότι θέλει την Προοδευτική Παράταξη, έναν ενιαίο πολιτικό φορέα, με πυρήνα του τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αγκαλιάσει κάθε δημοκρατικό προοδευτικό πολίτη, για μία νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό, για μία εναλλακτική στρατηγική, για το αύριο της Ελλάδας και την έξοδο της κοινωνίας από τη βαθιά πολύπλευρη κρίση, στην οποία, ένα μόλις χρόνο μετά τις εκλογές, την οδηγεί και πάλι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της, επιβάλλοντας το δικό της μνημόνιο, που έχει τη σφραγίδα του ΣΕΒ, των οικονομικών συμφερόντων και των συστημικών ΜΜΕ, που κάνουν τα ψεύδη αλήθειες και το αντίθετο.

 

 

Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει ήδη περιπέσει η χώρα και μάλιστα  πριν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, με την ανεργία να εκτινάσσεται πλέον σε ποσοστά της εποχής των μνημονίων, με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την εξόντωση της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, που εξαπατήθηκαν με τις φρούδες προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις της Ν.Δ.

 

 

Η συνεχής συρρίκνωση της Δημοκρατίας, με σωρεία ρυθμίσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων μέσω των ΠΝΠ, με πρόφαση τις έκτακτες καταστάσεις λόγω της πανδημίας, η υπολειτουργία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, η «αρρυθμία» στη λειτουργία των θεσμών, η  υποχώρηση και υπονόμευση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση που γυρίζει την παιδεία δεκαετίες πίσω, η προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης σωρείας σκανδάλων, όπως αυτό της Novartis, οι ωμές επιθέσεις και απειλές κυβερνητικών παραγόντων εναντίον δικαστικών λειτουργών, ο πρωτοφανής εναγκαλισμός με την κυβέρνηση του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ, που έχουν μετατραπεί σε μηχανισμό ωμής κυβερνητικής προπαγάνδας,  το σκάνδαλο της καμπάνιας των 20 εκ. ευρώ για την πανδημία και σωρεία καθημερινών πλέον φαινομένων διαφθοράς, δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορο κανένα δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη.

 

 

Μπροστά σ’ αυτές τις συνθήκες υπονόμευσης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, επιστροφής σε εποχές «σκοτεινές» πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των καιρών και του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα όπως τόνισε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του, στις 27 Ιουνίου:

 

 

«ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ να μην αφήσουμε τον τόπο να γυρίσει πίσω, αλλά να τον ξαναφέρουμε στην τροχιά της προόδου και της δημιουργίας.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ να μην αφήσουμε μια Δεξιά με ιδέες και πρακτικές από τα παλιά να γίνει καθεστώς. Αλλά πολύ σύντομα να ξαναφέρουμε στον τόπο μια προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση με έγνοια για τους αδύναμους, με σχέδιο για τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας, με όραμα τη μεγάλη ανάκαμψη της οικονομίας και την κοινωνική πρόοδο
».

 

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό προοδευτικό πολιτικό φορέα, για την προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων, των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων, της εξαπατημένης μεσαίας τάξης, από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στα Εθνικά μας θέματα προβάλλουν ανησυχητικά, που οι Τουρκικές προκλήσεις έχουν επικίνδυνα «αναβαθμιστεί» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

 

Σ’ αυτό το πατριωτικό προσκλητήριο, εμείς οι Κυκλαδίτες, δηλώνουμε το «παρών» μας, συμμετέχουμε ενεργά στη δημιουργία και ενδυνάμωση της Προοδευτικής Παράταξης και καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη στα νησιά μας, να συνταχθεί σ’ αυτό το νικηφόρο βηματισμό, που χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, θα διασφαλίζει την λαϊκή ενότητα στη βάση και θα στοχεύει σε μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση, για να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας μας, για να εκφράσει όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες.

 

 

Ο λαός το απαιτεί, οι περιστάσεις το επιβάλλουν,  ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό και δημοκρατικό κόμμα, όπου οι διαφορετικές απόψεις θα εκφράζονται ανοικτά ως ρεύματα ιδεών, ένα κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς,  της Αριστεράς της εποχής μας, ένα κόμμα, που δεν θα μένει στο επίπεδο των διακηρύξεων και της διαμαρτυρίας, αλλά,. ως κυβέρνηση, θα κάνει πράξη, οράματα, ιδέες, προγράμματα, βγαλμένα μέσα από τους λαϊκούς αγώνες, για τον λαό, για τη νεολαία, για το αύριο της πατρίδας.

Από το δημοκρατικό αυτό προσκλητήριο δεν πρέπει να απουσιάσει ΚΑΝΕΝΑΣ σκεπτόμενος πολίτης, κανένας προοδευτικός Κυκλαδίτης.

 

 

  1. Αθανασιάδης Θανάσης, ξενοδόχος-δημοσιογράφος-Σέριφος..
  2. Αλεξάκης Γιώργος, εστίαση-Σέριφος.
  3. Αλεξάκης Παναγιώτης, εστιάτορας, Σέριφος.
  4. Αλιμπέρτης Νίκος, ηλεκτρολόγος, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Γαλατσίου, Νάξος.
  5. Αντωνιάδης Γιώργος, υδραυλικός, Σέριφος.
  6. Αργουζής Κώστας, εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αθήνας -Πειραιά και Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, πρώην Δήμαρχος Πάρου, πρώην Γραμματέας Επαρχιακού Γραφείου ΠΑΣΟΚ Πάρου.
  7. Βενετούλιας Γιώργος, φιλόλογος, συγγραφέας, Κύθνος.
  8. Βενιανάκη Κατερίνα, αγρότισσα, πρώην μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φολεγάνδρου.
  9. Βενιανάκης Σοφοκλής, Συνταξιούχος, λογιστής, πρώην Κοινοτικός Σύμβουλος-Φολεγάνδρου, πρώην Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φολεγάνδρου.
  10. Βενιανάκης Χρήστος, Λογιστής, πρώην Κοιν./Δημ. Σύμβουλος Δήμου Φολεγάνδρου, υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ Φολεγάνδρου.
  11. Βλαχογιάννης Χρήστος, εκπαιδευτικός, πρώην Δήμαρχος Πάρου, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
  12. Γάκης Αντώνης, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός, διδάκτωρ περιβάλλοντος, πρώην μέλος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, πρώην Περιφ. Σύμβουλος Αττικής επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα για την οικολογία», υποψήφιος   Περιφ. Σύμβουλος με την παράταξη «Δύναμη Ζωής»-Ρένα Δούρου, υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία, μέλος ΚΕΑ, Θήρα.
  13. Γαλανού Ευαγγελία, επιχειρηματίας, πρώην μέλος Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ Σερίφου.
  14. Γιαννακά Κατερίνα, δημόσιος υπάλληλος, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ, διευθύντρια γραφείου Σπ. Γιαννόπουλου πρώην Υποδιοικητή ΙΚΑ και Ν. Λεβογιάννη πρώην Βουλευτή, Σύρος.

 

  1. Διβόλης Χριστόφορος, ιδιωτικός υπάλληλος, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Φολεγάνδρου, πρώην μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φολεγάνδρου.

 

  1. Θεοφίλης Λύσανδρος, συνταξιούχος, πρώην μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νάουσας Πάρου.
  2. Καισαρίτη Φλώρα, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Μήλος.
  3. Καισαρίτης Βαγγέλης, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Μήλου, πρώην μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δ. Κυκλάδων. Μήλος.
  4. Καραβίας Θανάσης, μηχανολόγος-μηχανικός, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αγρ. Συν/σμών Νάξου, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ Νάξου.
  5. Κασιώτης Κώστας, συνταξιούχος ΔΕΗ, πρώην Κοινοτάρχης Αρτεμώνα Σίφνου, πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δήμου Σίφνου, πρώην μέλος ΤΕΔΚ Κυκλάδων επί 12 έτη, πρώην μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Σίφνου.
  6. Κολυδά Σοφία, δημοτική υπάλληλος, πρώην Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ανάφης.
  7. Κοντοπίδης Δημήτρης, πολιτικός μηχανικός, πρώην μέλος πειθαρχικού συμβουλίου ΤΕΕ, πρώην γραμματέας κλαδικής Πολ. Μηχανικών ΠΑΣΟΚ, πρώην Αντιπρόεδρος Εταιρείας Αστικών συγκοινωνιών Αθήνας (ΕΑΣ), Νάξος.
  8. Κουκά Ποθητή, συνταξιούχος, Κουφονήσι.
  9. Κουλαμάς Παντελής, εστίαση, Σέριφος.
  10. Κουντούρης Παναγιώτης, ιδιωτικός Υπάλληλος, πρώην Κοιν./ Δημ. Σμβουλος Φολεγάνδρου, πρώην μέλος Σ.Ε. της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φολεγάνδρου.
  11. Κρινάς Κώστας, ξενοδόχος, Σέριφος.
  12. Λεβογιάννης Νίκος, εκπαιδευτικός, πρώην Βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ.
  13. Λεόντιος Γιώργος, συνταξιούχος, πρώην Κοιν. Σύμβουλος Φιλωτίου Νάξου, πρώην μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Νότιων Κυκλάδων.
  14. Λιβάνιος Νίκος, μουσικός, Σέριφος.
  15. Μανδηλαράς Δημήτρης, πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων. Νάξος.
  16. Μαραγκός Αντώνης, δικηγόρος, πρώην Έπαρχος Τήνου.
  17. Μαργαρίτης Γιάννης, συνταξιούχος, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ Νάουσας Πάρου.
  18. Μαρινάκη Παναγιώτα, Λογίστρια, πρώην Δημ. Σύμβουλος Δήμου Φολεγάνδρου. πρώην μέλος Σ.Ε. της Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ, Φολεγάνδρου.
  19. Μαρινάκη Μαργαρίτα, επαγγελματίας, πρώην μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φολεγάνδρου.
  20. Μαστοράκης Στράτος, επαγγελματίας τουρισμού, Σέριφος.
  21. Μαστρογιαννόπουλος Δημήτρης, συνταξιούχος μηχανολόγος, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ, Νάξος.
  22. Μητροπία Άννα, Νηπιαγωγός, πρώην γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φώκαιας Αττικής, υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Αττικής με την παράταξη «Ανάσα για την οικολογία», Πρόεδρος ΚΑΠΗ Δήμου Σαρωνικού, Θήρα.
  23. Μπαμπούνης Νίκος, γεωπόνος-αγρότης, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ και Α΄ Κ.Σ. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάξος.
  24. Μπούρης Γιάννης, συνταξιούχος, Σέριφος.
  25. Μυκωνιάτης Βασίλης, φοιτητής, Νάξος.
  26. Ορφανός Νίκος, πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πετρελαιοειδών Διυλιστηρίων και Χημικής Βιομηχανίας, πρώην μέλος Διοίκησης της ΓΣΕΕ, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ, Νάξος.
  27. Παπαδόπουλος Μανώλης, οικοδόμος, πρώην Κοιν. Σύμβουλος Φολεγάνδρου, πρώην μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φολεγάνδρου.
  28. Πασσαλίδης Αλκιβιάδης, δημοσιογράφος, Σέριφος.
  29. Πιτταράς Γιώργος, συνταξιούχος ΔΕΗ, πρώην γραμματέας Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάξου.
  30. Πλατή-Φοστιέρη Στέλλα, Κουφονήσι.
  31. Πλατής Γιώργος (Σορόκος), επιχειρηματίας, Κουφονήσι.
  32. Πολίτης Γιώργος, έμπορος, Σέριφος.
  33. Ρούσσος Μάνος, συνταξιούχος, πρώην μέλος Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Θήρας.
  34. Ρώτας Τάκης, συνταξιούχος ΟΤΕ, Σέριφος.
  35. Σιγάλα Ιωάννα, συνταξιούχος, Δονούσα.
  36. Σκοπελίτη Ευδοκία, υπάλληλος ΟΤΕ, Κουφονήσι.
  37. Σκοπελίτης Νικήτας, ελεύθερος επαγγελματίας, Κουφονήσι.
  38. Σταματέλος Αργύρης, εργολάβος-κατασκευαστής, Σέριφος.
  39. Συρίγος Ιωακείμ, καλλιτέχνης, πρώην μέλος ΠΑΣΠ ΤΕΙ, Θήρα.
  40. Συρίγου Μαργαρίτα, πρώην μέλος Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Θήρας.
  41. Φιλλιππή Νατάσσα, καλλιτέχνης, πρώην μέλος ΠΑΣΠ ΑΕΙ, γραμματέας περιφερειακής παράταξης Αττικής «Ανάσα για την Οικολογία», Θήρα.
  42. Φρατζής Σταύρος, ξυλουργός, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ Πάρου.
  43. Φωστιέρης Ηλίας, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Κουφονησιού, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ.
  44. Χάλαρης Γιώργος, συνταξιούχος ΔΕΗ, πρώην Κοινοτάρχης Οίας Θήρας, πρώην Δημ. Σύμβουλος Θήρας, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ Θήρας, υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΜΑΡ, μέλος ΔΗΜΑΡ, Θήρα.
  45. Χανιώτη Κ. Μαρία, Ελ. Επαγγελματίας, πρώην Αντιδήμαρχος Πάρου.
  46. Χουζούρης Νίκος, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Κορώνου Νάξου, πρώην δημ. Σύμβουλος Δήμου Νάξου, πρώην Πρόεδρος Σωματείου Σμυριδεργατών όρμου Λυώνος Νάξου.
  47. Ψαρρός Γιάννης, επαγγελματίας, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Άρνης, Αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δήμου Υδρούσσας Άνδρου”.
  48. Λαγουρός Στέφανος, φυσικός, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Τήνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *