ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩN ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 Luke Fildes 1870- “Applicants for Admission to a Casual Ward”- Αναμένοντες για είσοδο στο πρόχειρο πτωχοκομείο.

Luke Fildes 1870- “Applicants for Admission to a Casual Ward”- Αναμένοντες για είσοδο στο πρόχειρο πτωχοκομείο.

“Προσφυγικό ζήτημα και ανθρωπιστική βοήθεια

 

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πόλεμου. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από τη Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να αναζητήσουν προστασία σε ασφαλή μέρη, μακριά από πολεμικές συγκρούσεις και παραστρατιωτικές συμμορίες.
Η γεωγραφική θέση της χώρας μας την καθιστά είσοδο και πέρασμα προς τις χώρες της σωτηρίας καθιστώντας μας μάρτυρες στο δράμα αυτών των ανθρώπων. Οι εικόνες νεκρών παιδιών στα παράλια των ελληνικών ακτών, ανθρώπων στοιβαγμένων σε φουσκωτές βάρκες να διασχίζουν το Αιγαίο και των ταλαιπωρημένων προσώπων προσφύγων συνανθρώπων μας, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει έως τώρα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που τον διακατέχει, προσφέροντας σε χαλεπούς καιρούς από το υστέρημά του για τη φροντίδα των ξεριζωμένων συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα εμείς, οι εκπαιδευτικοί, έχουμε διαχειριστεί με ανθρωπιά, με διδακτική επάρκεια και με επιτυχία τα προβλήματα των νέων μεταναστών κατά τα προηγούμενα χρόνια όντας από τους βασικούς πυλώνες αντιρατσιστικής διαπαιδαγώγησης και απόκρουσης της ξενοφοβίας.

Ο Σύλλογός μας θέλοντας να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες και να γίνει αρωγός στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν ανώδυνο πέρασμα από τη χώρα μας και σε συνεργασία με το παράρτημα Σαντορίνης του Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Γυναικών Σαντορίνης(ΟΓΕ) καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς:

Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να αναδείξουν στις σχολικές τάξεις θέματα σχετικά με την προσφυγιά, τη μετανάστευση και τον πόλεμο που καθόλου ξένα δεν είναι σε εμάς τους Έλληνες
Να συγκεντρώσουν στα σχολεία μας είδη πρώτης ανάγκης. Τα αναγκαία αυτή τη στιγμή είναι:

Πάνες για μωρά
Χαρτομάντηλα ατομικά
Σαπούνια
Σαμπουάν(μικρή συσκ.)
Αφρόλουτρα(μικρή συσκ.)
Μωρομάντηλα
Οδοντόκρεμες
Οδοντόβουρτσες
Ξυραφάκια μιας χρήσης
Σερβιέτες
Πετσέτες προσώπου

Κρουασάν
Μπισκότα
Φρυγανιές
Γάλα εβαπορέ
Γάλα βρεφικό
Παιδικές τροφές που δε θέλουν ψυγείο
Νερό (μικρά μπουκάλια)
Χυμοί (ατομική συσκ)
Βραστήρες
Ποτήρια και πιάτα πλαστικά μιας χρήσης
Πιρουνάκια και κουταλάκια μιας χρήσης
Εσώρουχα
Κάλτσες
Σκουφιά
Γάντια
Αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη
Κάθε σχολείο που θα συγκεντρώνει τα υλικά για την ανθρωπιστική βοήθεια να επικοινωνήσει με τα μέλη του Συλλόγου ώστε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και την ΟΓΕ να τα μεταφέρουμε στον χώρο συλλογής, στο κτήριο του Επαρχείου κάτω από το γραφείο του ΚΤΕΛ.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας απέναντι στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *