Site icon Santonews

“ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΩΙΝΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “ΧΕΝΙΑ”

 

 

 

“Παρουσιάστηκε το “Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου”

Δράση  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019

Το “Καλάθι Πρωινού” του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Αθήνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου ανοιχτού Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.  κατά τη διάρκεια της έκθεσης XENIA.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το “πάντρεμα” της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας.

 

Αλεύρι από βελανίδι από τη Τζιά, μέλι από την Ρόδο, σιτάκα και πρόβιο γιαούρτι από την Κάσο, τυριά απο την Νάξο και την Σύρο, παξιμάδια απο Τήνο και Αστυπάλαια, Ροδίτικη λαδόπιτα, λούτζα Μυκόνου, Ροδίτικη ροδόκρεμα και ποικιλία από μαρμελάδες είναι κάποια από τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρουσίαση του παραδοσιακού πρωϊνού μας.

 

Προϊόντα και συνταγές που για χρόνια ήταν σχεδόν ξεχασμένα, ήρθαν ξανά στο προσκήνιο προκειμένου να εμπλουτίσουν το πρωινό που διατίθεται στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα εστίασης.

 

Στη διάρκεια της παρουσίασης, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυγόσουπες (μπαγιάτικο ψωμί ή παξιμάδι βουτηγμένο στο γάλα και το αυγό), φοουρτάλια (παραδοσιακή ομελέτα με πατάτες και  ντόπια χοιρινά), αυγά με συγκάθορο, αυγό με μαρμελάδα και ντομάτα, κρασοτύρι με γλυκό ντοματάκι, Ροδίτικη λαδόπιτα με παραλλαγές, φανουρόπιτα κ.α. όπως τα ετοίμασε και τα παρουσιάσε πολυμελής αντιπροσωπεία μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων από όλα τα νησιά.

 

Απώτερος στόχος της παρουσίασης του “Καλάθι Πρωινού” είναι η τεράστια γκάμα από προϊόντα αλλά και συνταγές από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να διατίθεται στους επισκέπτες. Ο πρωτογενής τομέας και τα εξαιρετικά προϊόντα των νησιών, με την υψηλή διατροφική αξία έρχονται και πάλι στο προσκήνιο μαζί με τις παραδοσιακές συνταγές.

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 2ου συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia και στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου για τον Πρωτογενή Τομέα κ. Νίκος Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κ. Παναγιώτης Τοκούζης και η επικεφαλής της Επιτροπής Νότιο Αιγαίο Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 κ. Χάιντι Λαζάνη.

 

Η εκδήλωση αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons,  της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019”.

Exit mobile version