ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

“Νόμο του κράτους, αποτελεί πλέον η τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία το μέτρο το Μεταφορικού Ισοδύναμο, επεκτείνεται και στις αερομεταφορές. Η διεύρυνση και εμβάθυνση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου έχει ωφελούμενους τους κατοίκους των νησιών και τις νησιωτικές οικονομίες.

Συγκεκριμένα:

  • Εντάσσονται στις κατηγορίες ωφελούμενων μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική), στρατιωτικοί, λιμενικοί καθώς και μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων οι οποίοι υπηρετούν σε νησιά. Σημειώνεται ότι – πέραν φυσικά των μόνιμων κατοίκων νησιών – έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτρο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
  • Όσον αφορά το σημαντικό ποσοστό κατοίκων που ταξιδεύουν με καμπίνα, πλέον θα αποζημιώνεται το ταξίδι όχι μόνο με βάση το κόστος εισιτηρίου της οικονομικής θέσης, αλλά και του εισιτηρίου με κλίνη (το ακριβές ύψος της αυξημένης αποζημίωσης θα καθοριστεί προσεχώς).
  • Η επιδότηση του εισιτηρίου επεκτείνεται και για το αεροπορικό ταξίδι. Το ύψος της επιδότησης που θα λαμβάνουν οι επιβάτες αεροπλάνων θα είναι ίσο με εκείνο του ακτοπλοϊκού ταξιδιού.
  • Τέλος, παρατείνεται η πιλοτική εφαρμογή της επιδότησης καυσίμων ως το τέλος του 2019.Σημειώνεται πως προχθές 2 Απριλίου εκδόθηκε σε ΦΕΚ (1094, τεύχος Β΄) υπουργική απόφαση σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, η οποία θα επιφέρει άμεσα μείωση της τιμής των καυσίμων σε 34 μικρά και απομακρυσμένα νησιά, μεταξύ των οποίων και τα Ψαρά.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η * λέει:

    Οι αεροπορικές εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι Aegean (και Ολυμπιακή σαφώς), Sky Express και Astra Airlines.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *