ΙΣΩΣ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗΝ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ” ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ

ΚΥΡΙΟΙ:ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ;

 

 

Πρόκειται για μια από τις πιο ιδιαίτερες εκκλησίες στη Σαντορίνη. Είναι η “Παναγία του Καλού”, στο δρόμο προς το Πορί. Χτίστηκε, όταν τελείωσε η φονική δραστηριότητα του Κουλούμπου (1650) που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αγρότες και περίπου 1.000 οικόσιτα ζώα. Ο λόγος;. Η έκρηξη, προκάλεσε την έκλυση του δηλητηριώδους Υδρόθειου, που σκότωσε όσους βρίσκονταν στα χαμηλά του κάμπου (είναι βαρύ αέριο).

Την έκρηξη, περιέγραψε έμμετρα, ο Ρεθεμνιώτης Μαρίνος Τζάνε Μπουνιαλής, στη “Μάχη της Κρήτης”, σαν “Εποχή του Κακού”. (Θα διαβάσετε στο Υστερόγραφο και μια σύγχρονη μικρούλα) ιστορία.

Στο προκείμενο: Ο πολυδιαφημισμένος και πολυπανηγυριζόμενος Άξονας Αεροδρομίου Οίας. Επί 17 μήνες στο συνδετήριο, με το δρόμο, έχει επικίνδυνες καθιζήσεις. Πριν 10 μέρες προστέθηκε ακόμα μια. Κι εκεί που Περιφέρεια και Δήμος, πανηγύριζαν μαζί, τώρα τσακώνονται χωριστά. Οι κάτοικοι, επισκέπτες και προσκυνητές, προσεύχονται προκαταβολικά. Οι αρμόδιοι, σφυρίζουν αδιάφορα, προληπτικά. Άρα, μόνο δέηση και ευχέλαιο, απομένει.

 

wikipedia- Παναγία του Καλού.

ΥΓ. Ιστορία, που άκουσα γι αυτόν τον δρόμο. Ο αείμνηστος, εύγλωττος και με εξαιρετική χρήση της γλώσσας Ευάγγελος Βελλώνιας, επί σειρά τετραετιών Πρόεδρος Ημεροβιγλίου, είχε διανοίξει τον συγκεκριμένο δρόμο, παράνομα. Οδηγήθηκε, στα Δικαστήρια (έχοντας, όπως όλοι τότε, την έμπρακτη συμπαράσταση και των υπολοίπων 13 Προέδρων Κοινοτήτων). Σιγά μην τους χρειαζόταν, ο απίστευτος Βελλώνιας. Καλείται να απολογηθεί στο Δικαστήριο. Απάντηση, μνημειώδης. “Δεν είναι δικός μου ο δρόμος κύριε Πρόεδρε. Της Παναγίας, είναι!”.

Φυσικά, αθωώθηκε. Γιατί τότε οι Πρόεδροι, είχαν και τσαγανό και αλληλεγγύη και κοινωνικό έρεισμα.

Εδώ, δεν παίζουν πεντόβολα. Φουτουριστικό προστατευτικό, είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *