ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο Γ. ΧΑΛΑΡΗΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο Γ. ΧΑΛΑΡΗΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

"Aπευθυνόμαστε προς όλους τους πολίτες", δήλωσε ο Γ. Χάλαρης.

“Aπευθυνόμαστε προς όλους τους πολίτες”, δήλωσε ο Γ. Χάλαρης.

 

Στην πλήρη επιβεβαίωση των πληροφοριών πως η δημοσκόπηση από μεγάλη εταιρεία, καθορίζει το πολιτικό σκηνικό της Σαντορίνης για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (18-25 Μαΐου 2014)  προέβη ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας Θηρασίας κ. Γιώργος Χάλαρης. Έχοντας το μεγάλο προβάδισμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ο κ. Χάλαρης, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και στις δηλώσεις του στον TopMelody 104.9FM, είπε:

«Είναι αλήθεια και να το μάθει  κόσμος, ότι συναποφασίσαμε να κάνουμε μια δημοσκόπηση για να καταγραφούν: πρώτον, οι προβληματισμοί της κοινωνίας και δεύτερον τα ενδιαφέροντα ορισμένων και για να δούμε σήμερα πως ο κόσμος έχει αξιοποιήσει αυτό θετικό στοιχείο που λέγεται Σαντορίνη  και που πρέπει να το υπηρετούν».

 

ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

 

«Συναποφασίσαμε να υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο νίκης και καλούμε όλους τους πολίτες να συνεργαστούν μαζί μας για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε αυτοί και εμείς, θέσει. Άρα κοινό ψηφοδέλτιο και οι τρεις μαζί και μάλιστα μετά τις γιορτές θα κάνουμε κοινή συνέντευξη τύπου. Θεωρώ ότι και αυτό το ξέρει ο κόσμος- ότι οι δυο από τους τρεις, δηλαδή ο Άγγελος κι εγώ, έχουμε μια μεγάλη εμπειρία ως αυτοδιοικητικοί και ο Μανώλης ο Ορφανός έχει επίσης  ασχοληθεί με μεγάλη επιτυχία με τα κοινά. Αλλά, δε σταματάμε εκεί. Εμείς θα καλέσουμε πολύ κόσμο που περιμένει να ενταχθεί σε αυτό το ψηφοδέλτιο που το θεωρούμε ψηφοδέλτιο νίκης».

 

ΡΟΛΟΙ

roussos-orfanos-chalaris

 

Για το ποιοι θα είναι οι ρόλοι των τριών σε αυτή την –επικοινωνιακά τουλάχιστον-  εντυπωσιακή κίνηση, ο  κ. Χάλαρης, λέει χαρακτηριστικά: «   Για μας, αυτά είναι σε δεύτερη μοίρα, αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πολλή δουλειά και νομίζω πως μέσα από αυτό θα βγει και η ανάγκη για το κομμάτι που θα  αναλάβει ο καθένας. Και οι δύο, μαζί με εμένα, δεν έχουν ζητήσει τίποτα λιγότερο ή περισσότερο παρά μετά τις 25 του Μάη να διοικηθεί ο τόπος από ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν στόχο να πετύχει. Εγώ επιμένω σε αυτή τη φράση και πάνω σε αυτή θα δομήσουμε  στη συνέχεια : τη δουλειά. Και επιμένω στη φράση « από κοινού» γιατί  αυτό θα είναι πάντα κυρίαρχο στην κουβέντα μας».

 

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΥ

 

Σύμφωνα με το νέο υποψήφιο Δήμαρχο, η δημοσκόπηση, (την οποία χρηματοδότησαν από κοινού) ήρθε να επιβεβαιώσει την άποψη της τοπικής κοινωνίας.  «Όταν κυκλοφορήσει κάποιος έξω, εισπράττει αγανάκτηση από τους πολίτες και άλλωστε έχει καταγραφεί στη δημοσκόπηση. Στην Πλατεία των Φηρών ο κόσμος δηλώνει και καταθέτει τη θέση του. Η δημοσκόπηση βέβαια είναι εργαλείο, αλλά για κάποιους βασανιστήριο».

Ερωτηματικό παραμένει  πάντως η στάση της νέας δημοτικής κίνησης, απέναντι στους επικεφαλής των  δύο παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης. Δηλαδή τον κ. Αντώνη Σιγάλα και την κ. Μαρία Αργυρού.  Ο κ. Χάλαρης απευθύνει και σε αυτούς προσκλητήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς απευθυνόμαστε προς όλους τους πολίτες. Πολύ σύντομα θα γίνει το προσκλητήριο και προς τους δύο. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.  Μόνο συνθέσεις».